UKENS KAKE: Spar litt av gresskaret til denne kaken

Ukens kake Sjokolade- og gresskarkake

(Foto: Caroline Tengen)

Spar litt av gresskaret til denne kaken

Det er umulig å ikke falle for fristelsen til å kjøpe et av de mange gresskarene som fallbys i disse dager. Hvert gresskar inneholder så mye kjøtt at det blir nok til også denne kaken. Den er dessuten veldig holdbar.

Gresskar er utmerket i kaker, også til andre formal enn den klassiske gresskarpaien. Gresskar gjør sjokoladekaken ekstra saftig og holdbar. 

Pass på å holde av litt gresskarkjøtt til tørking.  Det gir en supersunn og supergod snacks eller som her som pynt på kaken. 

Slik tørker du gresskar

Se alt det andre du kan bake med gresskar

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

 

Sjokolade- og gresskarkake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

150 g
2 stk
2.5 dl
2 ts
Glasur:
2 dl

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.

Visp romtemperert smør og de to sukkertypene luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.

Smelt sjokoladen over vannbad, og sett den til side for å avkjøles.

Riv gresskaret og bland det inn i smørblandingen. Vend inn den smeltede sjokoladen.

Bland hvetemel, bakepulver og kanel, og vend dette inn i røren.

Smør en kakeform og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.

Stekes i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Ta ut av ovnen, og la avkjøles i ca. 10 minutter. Hvelv kaken over på en rist, og la den avkjøles videre. Legg over et håndkle.

Lag glasuren ved å blande melis og ferskpresset appelsinsaft. Pynt kaken når den er helt kald.

Tips:
I denne oppskriften er det brukt butternut-gresskar, men også hokkaido eller store Halloween-gresskar gjør nytten. 

Pynt med tørket gresskar

Se alt det andre du kan bake med gresskar

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Lefser med stekt lammekjøtt inspirert av Etiopia

I dag er det etiopiske smak på middagsbordet

Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia, i anledning at fredsprisen i dag deles ut til landets statsminister Abiy Ahmed. Hvis du tyr til ferdige lefser er dette en rett som lar seg gjennomføre på en tirsdag i desember. Les hele saken

Til toppen