UKENS VIN: Billigvin kan også være skikkelig god
Ukens vin

Billigvin kan også være skikkelig god

Er du på spareblusset, kan du likevel glede deg over et skikkelig godt glass vin.

 

Rocca di Castagnoli Chianti 2019 er et skikkelig røverkjøp – saftig og nytappet, leskende, men også strukturert med godt tanninbitt, men ikke mer enn at du kan nyte den uten mat. Men som de fleste gode italienske viner, er dette noe du serverer til mat, i det minst en ostbit eller spekeskinke, på italiensk kalt antipasti, eller favoritter som pizza og pasta, men også hovedretter med kalv, lam, svin eller vegetar. En veldig allsidig matvin med andre ord.

Den lave prisen skyldes dels at den kommer fra den større området Chianti, men kanskje aller mest at den kommer rett fra tanken uten fordyrende fatbruk eller mellomlagring, det vil si halvparten har rukket å modne noen måneder i store tradisjonelle eikefat. Dessuten er den laget av økologisk dyrkete druer som normalt krever en høyere pris. Så det er bare å si ja, takk.

Den har tradisjonen tro sangiovese som hoveddrue, og en liten mengde ciliegiolo - en veldig gammel drue i området, som antas å være forløperen til sangiovese, men dette er ennå ikke avdekket helt gjennom DNA-analyse. Den har i en da større grad enn sangiovese en distinkt kirsebæraroma, og det er den du kjenner igjen i vinen. så betyr da også navnet lite kirsebær.

Fattoria Scannano ligger i Colli Sienesi - det myke åslandskapet rundt byen Siena.

Bak denne vinen som er spesialkomponert for det norske markedet, står Fattoria di Scannano som har 16 hektar med disse to druesortene plantet for 20 år siden og senere.

Fattoria di Scannano er eid av Rocca di Castagnoli, en tradisjonsrik vinprodusent i Gaiole in Chianti, midt i hjertet av DOCG Chianti Classico.

Her kan du lese mer om denne produsenten

Noen tiere opp i pris og da får du vin fra Classico-delen av eiendommen. Rocca di Castagnoli Chianti Classic 2017 har noe mer fylde og er laget med samme mengde sangiovese, men med canaiolo i stedet for ciliegiolo. Canaiolo er nok en veldig gammel og tradisjonsrik druesort i Toscana, og har en annen karakter enn de to andre, rundere og fyldigere og det lar seg også kjenne i denne vinen. 

Bak ukens vin står samme eier som for Rocca di Castiglioni - den tradisjonsrike Chianti Classico-eiendommen som nå også driver hotell. Men det blir ikke mange utenlandske gjester her i sommer. Men synet kan vi nyte. Foto: MarcoGrilloPhotography

Her kan du se alle vinene fra Rocca di Castagnoli på polet

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Rocca di Castagnoli Chianti 2019

Produsent:
Rocca di Castagnoli
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
144,90 kr
Varenummer:
147901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen