Ukens vin
Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

Denne boksen er ny i basisutvalget, men finnes bare i de 60 største polutsalgene. Er du i byen, er du derfor sikret solid vin i pappformatet.
Aase E. Jacobsen
15 April 2017 - 02:10

Le Mas er en fyldig og parfymert vin med veldig god frukt og konsentrasjon, stofflig, men også saftig. Det gjør at den finner seg godt til rette med så vel påskelammet, som en saftig biff, og ikke minst grillmaten om du planlegger det. Den fungerer også veldig godt som kosevin – sammen med en god bok eller i godt selskap.  

Den er en boksvin som skiller seg ut, ikke bare ved at den en ekstra god, men også forbi den er helt firkantet. Og dermed bedre egnet for å forbli på kjøkkenbenken (ellers helst et litt kjøligere sted) enn å slepes rundt.

Even Bakke i vinmarkene på Clos de Trias i Ventoux. Foto:

 

Denne vinen er sågar signert en nordmann, Even Bakke, som etter mange år i California bestemte seg for å bli fransk vinbonde. Med til historien hører det at hans kone er fransk, og at han hadde 14 årganger fra California bak seg da han startet opp i det sørlige Rhône.  

Les den imponerende historien her

Druene til boksvinen kommer fra  venner av Even som alle jobber etter økologiske prinsipper. Og i Ventoux er det en økende andel vinprodusenter som jobber økologisk/biodynamisk noe som vil løfte området ut av anonymitetens (les bulkvinenes) rekker. Det ble grundig dokumentert denne uken under mitt besøk i på maratonsmakingen Decourverte Rhône.

På plass i en del polhyller er Bakke-familens Clos de Trias 2010 som er en mer «forseggjort» vin med enda mer konsentrasjon og et visst lagringspotensial. Den får druer fra deres egne biodynamisk dyrkete vinmarker. De kjennetegnes av et kalkholdig jordsmonn som sikrer god friskhet i den ferdige vinen. Og det kjennes på smaken.

Senere i år kommer 2011-årgangen som er superchunky i frukten og en veldig sjarmerende vin. Du kan glede deg.

I Frankrike heter vinene deres forresten Clos de T siden kooperativet i området allerede hadde sikret seg ordet Trias i en av sine cuveer. En fight Som Clos de Trias egentlig vant, men hva gjør man vel ikke for husfreden?

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her