UKENS VIN: Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå
Ukens vin

Denne hvitvinsboksen er blant de beste akkurat nå

Den har mye mer karakter enn hva du er vant til i dette formatet. Og så er den laget av en drue du ikke treffer på så ofte.

Zaccagnini Yamada Pecorino 2019 er for meg en god gammel kjenning, siden den har vært på markedet i en del årganger allerede, og omtalt i denne spalten før.

 

Men 2019-utgaven er ekstra sjarmerende og karaktersterk med godt uttrykk for druen pecorino som er en sjelden drue både i dette formatet og ellers, men som har fått fornyet interesse de siste 20 årene. Den antas å være utviklet fra lokale villdruer, derav den litt annerledes druekarakteren, men ble utkonkurrert av andre mer produktive druer på Italias østkyst i forrige århundre.

Se alle pecorinovinene på polet

Zaccagnini som er velkjent for sin røde pinnevin, og en dominerende representant for Abruzzo her til lands, dyrker også en liten mengde økologisk pecorino, og nok til at de kan forsyne det norske markedet med vin i boks. Denne boksen finnes nemlig ingen andre steder. 

Dette er derfor en boksvin som fortjener å tappes over i en pen karaffel – både vinen har godt av det samtidig som du glemmer at den kommer fra en boks. For kanskje er du blitt lei av vin fra boks etter de siste månedenes unntakstilstand. Bokssalget har tatt helt av på polet, det har vokst med formidable 61 prosent mellom mars og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Hvert tredje glass med vin som drikkes her til lands kommer nå fra en boks.  

 

Så om du er som meg, og heller vil ha flaske, finnes nesten den samme vinen i flaske, Zaccagnini Abruzzo Pecorino DOC 2019.

Den har litt større munnfølelse og mer av den fine saltaktige karakteren fra modningen på bunnfallet. Forskjellen mellom flaske og boks er altså liten, hvilket gjør boksen til et usedvanlig godt kjøp. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Zaccagnini Yamada Pecorino 2019

Produsent:
Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
5974706
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Zaccagnini Abruzzo Pecorino 2019

Produsent:
Az. Agri. Ciccio Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
1594001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen