UKENS VIN: Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen
Ukens vin

Denne julepyntete rødvinen liker selv nissen

Ikke fordi den er det aller beste valget til julegrøten, men fordi den er har en egen evne til å tilpasse seg omgivelsene, månefasene og mottakerens sinnstilstand. Og så finnes den i absolutt alle polutsalg. Jul over hele landet med andre ord.

Meinklang Burgenland Red 2017 er den julete innpakningen til tross, er liten perle. Den er myk og innsmigrende med fin syrlighet og en viss kjøttfylde i kirsebær- og skogsbærfrukten. Den tåler overraskende mye smak i maten samtidig som den har moderat alkohol.

Jeg har ikke testet den til julegrøt, men saftigheten gjør at den trolig ikke er helt ueffen der heller. Så du kan trygt sette ut et glass av denne sammen med grøten til nissen. Men husk romslige glass, for selv nisser kan være kresne når det kommer til serveringen.

Ikke minst er det fruktdag ifølge den biodynamiske kalender fra kl 9 på julaften, så da vil denne vinen smake ekstra fyldig og rund. Jeg har nemlig testet den under de ulike alternativene som rot, blad, blomst og frukt og den siste får altså vinen til å skinne. 

Den er for øvrig en av to biodynamiske innslag i polets kategori 1 hvilket vil si alle landets 334 polutsalg. Den andre er en leskende og god hvitvin fra samme produsent, men uten juleinnpakning.

Den store distribusjonen var muligens grunnen til at Meinklang ble plukket ut til en episode av NRKs serie Folkeopplysningen som åpenbart har som formål å latterliggjøre, mer enn å opplyse, noe som dessuten er en umulig oppgave på skarve 6 minutter. Det var nemlig tiden som ble satt av til å forklare dette komplekse temaet som naturlig vs konvensjonelt landbruk vitterlig er. Fornuftig nok har NRK fjernet episoden fra sin nettspiller. Både du og nissen kan dermed nyte julevinen uten å måtte tåle bli ledd av.  La oss får mer julevin av dette slaget, er et ønske som sikkert julenissen stiller seg bak.

PS Vespa Barbera d’Asti 2017 er en annen solid julepyntet vin som vil vekke begeistring.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Meinklang Burgenland Red 2019

Produsent:
Meinklang
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
5202401
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen