UKENS VIN: Det beste rødvinskjøpet i januar
Ukens vin

Det beste rødvinskjøpet i januar

Denne portugiseren byr på svært mye vin for pengene.

Lavradores de Feitoria Cheda 2014 er saftig og frisk med veldig god frukt, fine tanniner og god karakter fra vokststedet, som er Douro i Portugal. Et utmerket følge til de fleste retter med kjøtt, alt fra kylling til elg.

Og til alt overmål er den å finne som nyhet nå i januar i de fleste polutsalg.

Her kan du se hvilke andre nyheter som ble lansert i januar

Det er en vin som er skreddersydd for et av Vinmonopolets anbud. Siden ikke bare smak, men også pris er avgjørende for at et produkt vinner anbudet etter at polets smakspanel har sagt sitt, får slike anbudsviner ofte en lavere pris enn normal markedspris. Til glede for deg som forbruker. Så også i dette tilfellet.

Denne vinen er nemlig laget av råvarer som holder høyere kvalitet enn den «vanlige» røde fra dette populære kooperativet. Den ville trolig kostet rundt 150 kroner, så et godt tilbud med andre ord.

Dette er alle vinene som finnes fra dette kooperativet

Forskjellen til den rimeligste er at det bare er brukt druer med såkalt A-klassifisering som er høyeste av i alt seks kategorier i Douro.

Her kan du lære om hvordan vinmarkene er klassifisert

Dette er normalt druer som er reservert portvin beregnet på et langt liv i kjelleren. Men etterspørselen etter hetvin, heller ikke portvin, er hva den en gang var. Derfor lager produsentene i dag mer og mer bordvin.

Disse karene leder an i det nye Douro

Og denne kvinnen har minst like mye å si

Det er likevel begrensninger for hvor mye som kan gå til bordviner, rett og slett for at ikke portvinstradisjonen skal dø ut.

Kooperativet består av en mindre gruppe kvalitetsorienterte vinbønder.

 Men selv om den er laget av samme druetyper som brukes til portvin, er den ikke søt, og heller ikke for alkoholsterk. Derimot et ganske så klassisk uttrykk for området og likevel allerede drikkevennlig.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Lavradores de Feitoria Cheda 2016

Produsent:
Lavradores de Feitoria
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
120,90 kr
Varenummer:
3611501
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen