Ukens vin
Dette er det nærmeste du kommer chablis fra Italia, men til en annen pris

Dette er det nærmeste du kommer chablis fra Italia, men til en annen pris

Verdicchio di Matelica er en perle til sjømaten og et veldig godt prisgunstig alternativ til chablis og som følge til sjømaten.
Aase E. Jacobsen
18 Juli 2017 - 14:25

Terre di Valbona Verdicchio di Matelica 2016 er frisk og leskende med fint preg av sjø og syrlig frukt. Et utmerket følge til skalldyrretter, så vel enklere saker som reker som mer forseggjorte fiskeretter med saus. Den er sublim til pasta med sjømat – og selvsagt når du vil ha et glass forfriskende hvitvin som ikke koster all verden.

At en så rimelig vin nevnes i samme åndedrag som chablis skyldes jordsmonnet drueplantene vokser i. Det er nemlig gammel sjøbunn i Matelica, akkurat som i Chablis, men Matelica-vinene er langt fra like kjent som de fra Chablis. Og heller ikke like kjent som Verdicchio dei Castelli di Jesi som er et større og mer lavtliggende område for denne typiske druen for Marche-fylket.

Denne Matelica-vinen er også et knallgodt kjøp

Det gir generelt en rikere og ikke like syrefrisk vinstil som i Matelica. Men som alltid i vinverdenen er det produsenten  som har det avgjørende ordet.

Denne vinen er en gammel kjenning som tidligere fantes i basisutvalget. Nå må den bestilles, men prisen er fortsatt den samme gunstige. Selv om dette er Belisarios enkleste - og for tiden eneste vin i Norge, holder den ferske 2016-årgangen fint noen år. Den kommer til å smake helt fantastisk til august måneds mange krabbelag.

Roberto Potentini er ønolog hos Belisario.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Fra vinmarkene som gir druer til ukens vin. Foto: Picasa

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak
+
Tester
Nyheter vin fra Italia spesialpol oktober 2021

Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak

Mulighetene til å finne gode baroloer under 500 kroner blir stadig mindre, og spesialpolslippet er intet unntak. Her må du stort sett bla opp mye mer. Men så får du noen virkelige godsaker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her