Ukens vin
Dette er det nærmeste du kommer chablis fra Italia, men til en annen pris

Dette er det nærmeste du kommer chablis fra Italia, men til en annen pris

Verdicchio di Matelica er en perle til sjømaten og et veldig godt prisgunstig alternativ til chablis og som følge til sjømaten.
Aase E. Jacobsen
18 Juli 2017 - 14:25

Terre di Valbona Verdicchio di Matelica 2016 er frisk og leskende med fint preg av sjø og syrlig frukt. Et utmerket følge til skalldyrretter, så vel enklere saker som reker som mer forseggjorte fiskeretter med saus. Den er sublim til pasta med sjømat – og selvsagt når du vil ha et glass forfriskende hvitvin som ikke koster all verden.

At en så rimelig vin nevnes i samme åndedrag som chablis skyldes jordsmonnet drueplantene vokser i. Det er nemlig gammel sjøbunn i Matelica, akkurat som i Chablis, men Matelica-vinene er langt fra like kjent som de fra Chablis. Og heller ikke like kjent som Verdicchio dei Castelli di Jesi som er et større og mer lavtliggende område for denne typiske druen for Marche-fylket.

Denne Matelica-vinen er også et knallgodt kjøp

Det gir generelt en rikere og ikke like syrefrisk vinstil som i Matelica. Men som alltid i vinverdenen er det produsenten  som har det avgjørende ordet.

Denne vinen er en gammel kjenning som tidligere fantes i basisutvalget. Nå må den bestilles, men prisen er fortsatt den samme gunstige. Selv om dette er Belisarios enkleste - og for tiden eneste vin i Norge, holder den ferske 2016-årgangen fint noen år. Den kommer til å smake helt fantastisk til august måneds mange krabbelag.

Roberto Potentini er ønolog hos Belisario.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Fra vinmarkene som gir druer til ukens vin. Foto: Picasa

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk
Dagens rett
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her