UKENS VIN: Dette er det nærmeste du kommer chablis fra Italia, men til en annen pris
Ukens vin

Dette er det nærmeste du kommer chablis fra Italia, men til en annen pris

Verdicchio di Matelica er en perle til sjømaten og et veldig godt prisgunstig alternativ til chablis og som følge til sjømaten.

Terre di Valbona Verdicchio di Matelica 2016 er frisk og leskende med fint preg av sjø og syrlig frukt. Et utmerket følge til skalldyrretter, så vel enklere saker som reker som mer forseggjorte fiskeretter med saus. Den er sublim til pasta med sjømat – og selvsagt når du vil ha et glass forfriskende hvitvin som ikke koster all verden.

At en så rimelig vin nevnes i samme åndedrag som chablis skyldes jordsmonnet drueplantene vokser i. Det er nemlig gammel sjøbunn i Matelica, akkurat som i Chablis, men Matelica-vinene er langt fra like kjent som de fra Chablis. Og heller ikke like kjent som Verdicchio dei Castelli di Jesi som er et større og mer lavtliggende område for denne typiske druen for Marche-fylket.

Denne Matelica-vinen er også et knallgodt kjøp

Det gir generelt en rikere og ikke like syrefrisk vinstil som i Matelica. Men som alltid i vinverdenen er det produsenten  som har det avgjørende ordet.

Denne vinen er en gammel kjenning som tidligere fantes i basisutvalget. Nå må den bestilles, men prisen er fortsatt den samme gunstige. Selv om dette er Belisarios enkleste - og for tiden eneste vin i Norge, holder den ferske 2016-årgangen fint noen år. Den kommer til å smake helt fantastisk til august måneds mange krabbelag.

Roberto Potentini er ønolog hos Belisario.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Fra vinmarkene som gir druer til ukens vin. Foto: Picasa

 

Terre di Val bona Verdicchio di Matelica 2019

Produsent:
Cantine Belisario
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Marche
Pris:
142,00 kr
Varenummer:
9187601
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen