Ukens vin
Dette er noe av det rimeligste du kan servere til rekene og som samtidig smaker fortreffelig

Dette er noe av det rimeligste du kan servere til rekene og som samtidig smaker fortreffelig

Denne vinho verde-klassikeren er i storform midt i høysesongen for rekespising.
21 Juli 2020 - 14:45
 

Solar das Bouças Loureiro 2019 har nemlig akkurat det som trengs for å møte sødmen i rekene og bryte fettet i majonesen. Dessuten er den så leskende og frisk at den kan nytes selv midt på dagen.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Den er også er flott partner til så vel salater som blåskjell – også de med pommes frites. Når krabbesesongen kommer, er den en selvsagt gjest på bordet.

Her kan du lese mer om denne vinstilen

Denne vinen finnes i herlig nytappet versjon i 47 polutsalg, og koster fortsatt bare 139,90 kroner – høy eurokurs til tross. For 16 år siden var prisen 105 kroner som skulle tilsi 145 kroner i dag. Men portugisisk vin er blant dem som ikke har fulgt en bratt stigende priskurve, selv om kvaliteten skulle tilsi noe annet. Derfor er det meste fra landets i sørvest fortsatt en av de beste kildene til gode vinkjøp.

Og vinho verde fra gode produsenter er intet unntak.

 

Fra samme produsent kommer Solar das Bouças Alvarinho 2018 som er laget av en drue som har høyere status, og som har tilbrakt lengre tid i vinkjelleren og i tanker på bunnfallet), derfor de ekstra tierne. Så får du også mer karakter, også i form av mineraltoner og snev av røyk, samt større fylde. Den trives også svært godt sammen med sjømat, også de mer forseggjorte rettene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren
+
Ukens vin

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren

Piemonte er mer enn barbera og nebbiolo. Grignolino er en sjelden fugl som fortjener din oppmerksomhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren
+
Ukens vin

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren

Piemonte er mer enn barbera og nebbiolo. Grignolino er en sjelden fugl som fortjener din oppmerksomhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. oktober

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!

Med 10 viner i glasset og selveste Jane Nisbet Huseby som leder smakingen, blir dette en kveld full av oppdagelser både for vinkjennere og nybegynnere!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her