UKENS VIN: Dette spanske røverkjøpet er på et pol nær deg
Ukens vin

Dette spanske røverkjøpet er på et pol nær deg

Denne godbiten er nemlig nyhet i 234 pol og skaper vinglede hver gang den skjenkes opp.

For Gaznata Viñas Viejas 2017 er en riktig så deilig vin til 147 kroner som kan nytes så vel i sofakroken som til robuste grillretter eller andre kjøttretter som pasta med saus eller lammesteik.

 

Den er en veldig god representant for det nye Spania, som ofte er en kombinasjon av gamle vinstokker og unge vinmakere, utenfor de mest kjente områdene. I dette tilfellet er det snakk om et kooperativ i Avila, nordvest for Madrid, og rett nord for vinmessig spennende området Sierra de Gredos. Avila tilhører det større Castilla y Leon som grenser til Rioja i nord og Portugal i vest og som inkluderer mer kjente DOC-er som Ribera del Duero, Toro, Bierzo og Rueda.

Om ikke kooperativet Don Juan del Águila er nystartet, er det likevel preget av «nye» ideer, som spontangjæring med delvis hele drueklaser i betong. Druematerialet kommer fra mer enn 50 år gamle vinstokker. Og vi snakker om garnacha som har en slik utrolig god evne til å hente ut maksimalt med karakter fra det til tider tøffe klimaet her. Vi snakker om høyde over havet, skrint jordsmonn og mye sol.

Nærliggende Avila med sin festning fra 1088 er på listen over Unescos verdensarv. Foto: bpperry

Foreløpig er dette eneste vin fra dette kooperativet som finnes på polet, men jeg har en følelse av at det ikke forblir den eneste. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Gaznata Viñas Viejas 2018

Produsent:
Bodega Don Juan del Águila
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Castilla y León
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
8278001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen