UKENS VIN: Julevinen som alle får tak i
Ukens vin

Julevinen som alle får tak i

Denne lekre og saftige rødvinen er å finne i nesten 300 polutsalg og smaker perfekt til julematen. Et veldig godt kjøp er den også.

Desormière Côte Roannaise Tradition 2015 sin styrke er veldig god bærfrukt, friskhet og fasthet. Akkurat det som trengs i møtet med fet mat. Så leskende er den at den også duger til juletorsken eller -kveita.

Best av alt er at den allerede står og venter på deg i polhylla. Og neppe blir utsolgt før jul. Så går du tom – eller forsyner deg av godbitene før den store dagen, noe som er fristende av forståelige grunner – ja, så er det ingen krise.

Ekstra drahjelp av god årgang

At den er så saftig og frisk skyldes druematerialet som er gamay, det samme som brukes i Beaujolais, og 2015-årgangen som har gitt den ekstra fylde og energi. Desormière-brødrene som lager vinen, holder imidlertid ikke til i Beaujolais, men i et bittelite område ikke langt unna, Côte Roannaise, som har gamay som hoveddrue.

Med totalt 210 hektar (hvorav 15 er Desormière-brødrenes) er dette ikke uventet et område med få aktører og dermed ganske ukjent utenfor dets grenser. Men innimellom har viner herfra nådd det norske markedet og hver gang har det gitt mersmak. Også denne gangen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev   

Desormière Côte Roannaise Tradition 2016

Produsent:
Domaine Desormière
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
3871901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen