UKENS VIN: Knallbillig grillvin på et pol nær deg
Ukens vin

Knallbillig grillvin på et pol nær deg

For knappe 120 kroner får du all den karakteren du trenger til grillmaten. 225 pol har den inne.

Plaimont Terroirs de Tilhet La Réserve 2015 er ikke bare en super rødvin for pengene, den har også mye mer karakter enn hva du normalt får i dette prissjiktet.

Tannat-druen.

Bakgrunnen er at den kommer fra området Madiran, midt i hvitvinsområdet Gascogne, kjent for for storselgere som Tariquet og andre Cote de Gascogne-viner.

Og ikke minst at det i Madiran dyrkes en rødvinsdrue som heter tannat som helt riktig gir viner med mye tanniner og dermed et langt liv. Men i ukens vin har tannat fått følge av cabernet sauvignon og cabernet franc som i denne konteksten er for kosedruer å regne.

I 2015 var naturen ekstra snill og ga gode modne druer. Resultatet er en vin med veldig god frukt men også god tørrhet fra tanninene, men som rundes av i møtet med maten. Dette er en vin som normalt ville kostet mye mer, men siden Gascogne fortsatt er et «uland» rent vinstatusmessig, blir prisene lave. Og det skal du bare være takknemlig for.

Plaimont er et velkjent og velfungerende kooperativ beliggende i Saint-Mont, som i mer enn 20 år har forsynt nordmenn med vin. Primært i nevnte hvitvinstil, men nå og da også en rødvin, og jeg har ennå til gode å være skuffet.

Saint-Mont med Pyreneene i bakgrunnen.

 

Se alle vinene fra Plaimont

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Plaimont Terroirs de Tilhet La Réserve 2016

Produsent:
Prod. Plaimont
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Sørvest
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
7382401
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen