UKENS VIN: Knallkjøp fra det nye Spania
Ukens vin

Knallkjøp fra det nye Spania

Isaac Fernandez er en av de nye stjernene på den spanske vinhimmelen og de to vinene han sender til Norge, gir begge imponerende mye vin for pengene.

Legado del Moncayo Garnacha 2016 er i siste årgang ut en veldig god representant for druen garnacha og ikke minst for Campo de Borja i Aragon, som til tross for at området er nabo til Rioja så er berømmelsen en annen. Den er stofflig og konsentrert med mye smak av både jordsmonn og kjøttfull frukt. En solid vin nå som grillsesongen nærmer seg og ikke minst til den forestående påsken med alle dens gode lamme- og viltmiddager.

Storebror Legado del Moncayo Montana Garnacha Old Vines 2016 er laget av druer fra enda eldre vinstokker og vinmarker litt høyere i landskapet - derfor navnet Montana. Forskjellen det gir er en noe større konsentrasjon samt at den har et kortere opphold i fat før flasketapping. Bruksområdet er det samme, du får bare litt mer av alt, og ikke minst en litt bredere smaksprofil på grunn av fatmodningen. Men vi snakker altså ikke om eikepreg i vanlig spansk forstand, for fatkarakteren er svært godt integrert i den rike frukten.

Gamle vinstokker gir spesielt gode resultater.

Campo de Borja har et kontinentalt klima som betyr høye temperaturer om sommeren. Noe som reguleres av høyden over havet, samt ikke minst at kjøligere år som 2016 gir en friskere fruktkarakter.

Vinmarkene som druene er hentet fra ligger ved foten av Moncayo-fjellet - en utdødd vulkan - som har trukket til seg flere visjonære vinmakere. Det er kombinasjonen av høyde over havet – opp mot 750 m.o.h. – et sterkt og karrig kalk- og jernholdig jordsmonn og druen garnacha, som er trylleformularet.

Se alle vinene på polet fra Moncayo-fjellets skråninger

Ukens viner er signert Isaac Fernandez som har skapt seg et navn fra Ribera del Duero og Toro hvor han jobbet for blant andre Mauro. Han har sammen med den amerikanske importøren Aurelio Cabestrero laget et firma, Isaac Fernandez Seleccion, som leter etter tilsvarende området med uutnyttet potensial.

Isaac Fernandez i Campo de Borja.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Legado del Moncayo Garnacha 2019

Produsent:
Isaac Fernandez Seleccion
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Aragon
Pris:
150,00 kr
Varenummer:
3995101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Legado del Moncayo Montana Garnacha Old Vines 2019

Produsent:
Isaac Fernandez Seleccion
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Aragon
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
3995201
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen