Weingut Schloss Lieser- Wines
Ukens vin
Weingut Schloss Lieser- Wines

Knallkjøp til sushi

De rimeligste vinene til denne topprodusenten er som skapt til sushi og andre asiatiske retter vi ikke får nok av.

Med både den halvtørre Schloss Lieser Kabinett 2014 og Schloss Lieser Trocken 2014 får du svært mye vin for pengene. Men det er kabinetten som går seirende ut av matchen overfor asiatisk mat. Den tåler enda mer enn den tørrere utgaven.

Perfekt midtuke-priset

I møtet med syltet ingefær og wasabi fra sushien eller den sterke chilisausen som ofte følger thairetter, skårer den høyt. Det er restsødmen som fungerer som en buffer mot disse skarpe smakene, og som sørger for en avslutning hvor både vinen og maten smelter sammen.

Når det er sagt, klarer også den tørreste rieslingen seg ganske så godt. Spesielt til klassisk nigiri-sushi og sashimi. Og det er jo førstevalget til de fleste. Prisen gjør den også svært interessant for sushimåltider midt i uka eller når det er mange til bords.

Har fått et solid løft

At begge vinene er i 2014-årgang gjør at de har fått litt tid på seg til å vise fram de typiske trekkene til Mosel-riesling: en touch av petroleum (ja, det er positivt ment), modne grønne epler og blomster.

Les mer om hva som kjennetegner de ulike delene av Mosel-dalen

Bak Schloss Lieser-vinene står Thomas Haag og kona Ute. Thomas har Mosel i blodet siden han kommer fra en betydelig berømthet i Mosel-dalen, nemlig Fritz Haag som i dag styres av Thomas’ bror, Oliver.

Ute og Thomas Haag.

 

Selv om Thomas ble kåret til Wine Maker of the year for sin 2014-årgang av Gault Millau – Tysklands ledende vinguide, så har han ikke kommet helt lett til det.

Da han overtok Schloss Lieser i 1992 var det historiske vinslottets renommé på bunnivå etter lang tids vanskjøtsel. I dag regnes Schloss Lieser atter inn blant eliten i Mosel.

Schloss Lieser er et kjent landemerke i Mosel.

Juvelen i Lieser-kronen er Niederberg Helden hvor Thomas Haag har en betydelig andel. Denne sørvendte vinmarken med blåskiferjordsmonn har partier med opp mot 80 prosent stigning. Stupbratt med andre ord. De rimeligste vinene er imidlertid en miks av druer fra også andre deler av Lieser og av Mosel, deriblant Graacher Himmelreich.

Foreløpig er det ikke så mange Lieser-viner i salg på polet

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Schloss Lieser Riesling Kabinett 2018

Produsent:
Weing. Schloss Lieser
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
204,90 kr
Varenummer:
4463101
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Schloss Lieser Riesling 2019

Produsent:
Weing. Schloss Lieser
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel-Saar-Ruwer
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
4463201
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen