Ukens vin
Spansk rødvin til sjokkpris

Spansk rødvin til sjokkpris

Denne vinen koster bare litt mer enn for seks år siden. Og er derfor et enda bedre kjøp enn noensinne.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2016 - 15:36

Ramon Bilbao Single Vineyard 2014 er en veldig interessant vin ikke bare i sitt prissjikt, men også som representant for det nye Rioja.

Den har veldig god syre, flott bærfrukt og bra tanninbitt pakket inn i god fylde. En vin som smaker fortreffelig i dag, men som holder i minst seks år til.

Den er dessuten noe så sjelden som en enkeltvinmarksvin fra Rioja i budsjettklassen. Selv om euroen er blitt «svindyr» i det siste, og mange viner har økt i pris på polet, koster denne vinen bare 15 kroner mer enn i 2010.

Også den gang var den et veldig godt kjøp. Her kan du lese hvorfor

Og det til tross for at det er en vin som er laget med like stor innsats som tidligere utgaver. Selv om den nå også selges i andre land i Nord-Europa. I 2014-utgaven er det brukt druer fra 30-40 år gamle vinstokker i området La Lana. Det ligger i den nordligste delen av Rioja Alta, ved foten av Sierra Cantabria, og kjennetegnes av et kjøligere og mer atlantisk klima enn det som er typisk for Rioja.

Denne vinen føyer seg inn i tilleggsrekken av moderne viner fra den ellers så tradisjonsrike bodegaen Ramon Bilbao.

Sjekk de andre vinene fra samme produsent

Det betyr litt kortere tid i fat og mindre bruk av amerikansk eik som ellers setter det umiskjennelige preget på Rioja-vin.

Ramon Bilbao-bodegaen.

Den er lillebror til produsentens toppvin Vinedos de Altura og har samme druemiks, 50/50 tempranillo og garnacha, som er litt utypisk for Rioja Alta-området. Men kortere tid i eik, åtte måneder og kun fransk. Felles har de at druene kommer fra høytliggende vinmarker som sikrer god friskhet i frukten. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for
+
Ukens vin

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for

Den er både innsmigrende og karaktersterk som skapt for vinkos rundt bålet eller under varmelampen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste
Guide
Oppskrifter nypotet

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste

Nå er det som for mange er årets høydepunkt på matfronten, de norske nypotetene kommet. Dyrt, sier noen, verd hver krone, sier andre. Nyt dem mens de er som ferskest sier vi.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her