UKENS VIN: Super 9 år gammel bordeaux til knallpris
Ukens vin

Super 9 år gammel bordeaux til knallpris

Vellagret vin til en så gunstig pris er ikke hverdagskost, men det kan det altså bli med denne.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinsmaker. Foto: Julie H. Amundsen

Ch. Frère Cadillac Côtes de Bordeaux 2010 er myk og moden med sødmefylt plommeaktig frukt, men også god tørrhet. Perfekt å nytes nå til høstlig lam eller en ostebit.  

Denne vinen kommer fra en av Bordeaux’ mindre omtalte underområder - Cadillac Côtes de Bordeaux tilhører nemlig det enorme landskapet Entre-deux-Mers – mellom de to store elvene Garonne og Dordogne.

Se alle vinene på polet herfra

Men beliggenheten er i områdets sørlige ytterkant, rett på andre siden av Garonne-elven for berømte Sauternes. Cadillac har derfor også en viss anseelse for sine søte hvitviner, men de røde har alltid spilt annenfiolin. Og det med god grunn – inntil de senere års økende interesse blant områdets vinbønder for å tenke kvalitet framfor kvantitet. Noe de ble tvunget til av markedsmessige forhold. Den noe anemiske og grønne vinstilen som kjennetegnet laveste klassifiseringsnivå for Bordeaux er det ingen som lenger vil ha, når viner fra andre områder og ikke minst andre vinland tilbyr bedre kvalitet for samme eller lavere pris. Endringen har gitt resultater for flere av eiendommene. Godt hjulpet av mange gode årganger i de siste to tiårene også som et resultat av temperaturøkninger.

Les mer om endringene i denne delen av Bordeaux

Ch. Frère er andrevinen til Ch. de Haux som har valgt en annen markedstilpasning enn mange andre. Ch. de Haux eies nemlig av danske Franske Vingårde som har finansiert oppgraderingen ved å la alle som ønsker kjøpe aksjer og dermed bli medeier i vinslottet. Noe som mange nordmenn også har benyttet seg av. Aksjonærene tilbys rabatt på vin fra slottet samt ikke minst gunstige priser på leie av feriebolig.

KJellermesterens bolig er en av alternativene som tilbys feriegjester.

Eiendommen fyller også rollen som feriested. Den har røtter tilbake til middelalderen, men slottet og vinmarkene ble etablert rundt midten av 1800-tallet og ble bygd for en tidligere general under Napoleon III – det er slikt som gir ekstra historisk sus.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Ch. Frère Cadillac Côtes de Bordeaux 2008

Produsent:
Château Frère
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
11215601
83 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen