UKENS VIN: Uimotståelig godt knallkjøp
Ukens vin

Uimotståelig godt knallkjøp

Fersk dolcetto er veldig vanskelig å ikke like. Og denne oppfyller alle krav til en slik vin – og litt til.

 

Molino Dolcetto d'Alba le Querce 2018 er en riktig så deilig vin med ekstra god og bløt frukt, leskende og fruktig helt til siste dråpe. Den fungerer til en lang rekke retter, og trives veldig godt uten matfølge, eventuelt bare med litt snacks som oliven, pølse- og ostebiter, slik du ofte får til et glass rødvin i Italia. Der er det jo nærmest utenkelig å drikke vin utenom måltidene, men med alle de ukultiverte turistene fra land som Norge og USA som drikker rødvin til alle døgnets tider, har de kommet på dette geniale kompromisset.

Denne dolcettoen er blant de første 2018-vinene fra Piemonte som er kommer på markedet, om vi ser bort fra enkelte boksviner. Og kvaliteten er upåklagelig, så smiler da også produsentene fra øre til øre, for det er snakk om en etterlengtet kombinasjon av gode avlinger og høy kvalitet takket være tilstrekkelig nedbør etter tørken i 2017. Med regn kommer selvsagt også utfordringer. Men sluttresultatet ble svært tilfredsstillende takket være en lang og varm avslutning på vekstsesongen. Og det er det du smaker i ukens vin.

Produsenten kan du lese mer om her

Her kan du se de andre vinene fra Molino

PS Hvis du vil ha den allerede i dag, må du ta turen til Mortensrud-polet.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Molino Dolcetto d'Alba le Querce 2018

Produsent:
Molino S.S.A.
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte, Alba
Pris:
165,20 kr
Varenummer:
1266601
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen