UKENS VIN: Usedvanlig vellykket i både flaske og boks
Ukens vin

Usedvanlig vellykket i både flaske og boks

Denne barberaen kjenner nok mange fra basishyllene. Siste versjon ut er tilbake der den en gang var, og boksutgaven er blant de beste i dette segmentet.

Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Bussie 2017 er i nytappet utgave ekstra konsentrert og med virkelig flott syrlighet for dette prissjiktet. Den er altså tilbake der den var da jeg smakte den første gang for mer enn for åtte år siden. Med en prisvekst på bare 25 kroner siden den gang, holder den seg fortsatt som en vin av typen røverkjøp.

Her kan du lese mer om da denne vinen ble lansert i Norge

 

Den barberaen som nå finnes i hele 257 polutsalg, har i ettertid fått følge av en boksversjon, Giacosa Fratelli Piemonte Barbera, som i 2017-utgave er riktig så god.

Forskjellen på de to er at flaskevinen har fått et kortere opphold på brukte fat som har gitt den litt ekstra struktur, mens boksvinen er et rent tankprodukt.

Når det gjelder råvarene, kommer druene til flasken fra barolo-cru-et Bussia, derav omskrivingen til Bussie, siden vi tross alt snakker om barbera og ikke nebbiolo. Etter at Barolo fikk sine 181 grand cru-er i 2009, ble praksisen omgjort slik at vinmarksnavnet kun brukes for barolo og ikke de andre druene - selv om de dyrkes i samme vinmark. 

Til boksen er det brukt barbera fra Asti-traktene hvor produsenten Fratelli Giacosa også har vinmarker. Familien har lange røtter i området og flyttet ved slutten av 1800-tallet fra Costigliole d’Asti til Neive i Barbaresco. Men det var først på 1990-tallet at den store ekspansjonen skjedde. Da skaffet familien parsellene i Bussia (Monforte d’Alba) og i Mandorlo (Castiglione Falletto). Og på 2000-tallet utvidet de med Basarin og andre parseller i Neive. Nå har de et femtitalls hektar å hente druer fra. 

Se alle vinene fra denne produsenten

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Bussie 2019

Produsent:
F.lli Giacosa
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
1571101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Giacosa Fratelli Piemonte Barbera

Produsent:
Giacosa Fratelli
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
469,90 kr
Varenummer:
10059006
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen