Ulovlig kjøtt i flere år

Politiet, skattemyndigheter og Mattilsynet har slått til mot tre kjøttforedlingsbedrifter i Østfold. Minst en av dem leverer store mengder kjøtt til restaurant- og cateringbransjen.
Redaksjonen
11 Mai 2007 - 00:34

Det handler om ulovlig produksjon og omsetning av flere hundre tonn kjøttvarer. Seks personer er pågrepet i saken, som muligens kan vokse. Omsetningen har pågått i flere år.
 
Bekymringsverdig
Det som er bekymringsverdig for en del restauranter og cateringselskaper er at en stor del av maten er produsert uten godkjenning fra Mattilsynet.
 
Ble syk
Minst en person har blitt syk av kjøttet. I april ble en mann syk da han spiste kebab i Asker. Kjøttet kunne spores tilbake til et firma der det ble påvist dårlig hygiene.
 
Det virker som om store mengder av kjøttet har blitt solgt til nettopp kebab-restauranter.
 
Produksjonsstopp
Myndighetene har pålagt to av firmaene å stanse all produksjon. Østfold-selskapet Morten Stang AS er et av selskapene.
 
Dette selskapet selger store kvanta kjøtt til restauranter via grossister.
 
Til restauranter
Selskapet skriver på sine egne hjemmesider at det leverer kjøtt til de fleste restaurantene i Sarpsborg, Fredrikstad og Moss. Dessuten er de godt representert i områder som Oslo, Hamar, Bergen, Trondheim og Vestfold.
 
I tillegg produserer selskapet en rekke påleggsprodukter til catering og storkjøkken.
 
Så langt i etterforskningen har det ikke kommet frem opplysninger om at horeca-bedrifter har gjort noe ulovlig.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her