Dagens rett

Valentines-meny

Det er Valentines Day, og kanskje en svært god grunn til å for en gangs skyld trekke seg vekk fra tv-skjermen. Det kan nemlig meget vel være bryet verd dersom du har satset på å få med deg mest mulig av OL.

Mens OL i Torino pågår vil Apéritif gi deg italienskinspirerte retter. Skulle du ønske å tilberede andre retter enn disse, finner du mange deilige oppskrifter i Dagens rett-seksjonen , eventuelt i vår store kokebok .
 
Det gleder oss alle at Marit Bjørgen er friskmeldt for dagens klassiske sprintstafett sammen med Ella Gjømle, og det blir nok en nervepirrende dag. Jens Arne Svartedal og Tor Arne Hetland utgjør det norske herrelaget, og vi har stor tro på at de kan oppnå det helt store i dag.
 
Etter en formidabel opptreden lørdag fra skiskyttergutta, skal de også i ilden igjen i dag, med sprintdistansen på programmet. Skal vi få en reprise av det som skjedde lørdag eller kanskje enda edlere medaljer?!
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet kamskjell med ingefærsmør og ruccula

Antall porsjoner

4 som forrett

Ingredienser

Soya-ingefærsmør

Fremgangsmåte

Åpne skjellene med en lang kniv ved å stikke dem i bakkant og opp mot den flate delen. Løs så andre delen fra den runde delen av skjellet. Fjern så lammellene rundt det hvite kjøttet og den rosa rognen. Skyll så skjellet raskt i kaldt vann og tørk det så med papir.

Soya-ingefærsmøret:
Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. La det så roe seg ned litt i temperatur. Hell så smøret forsiktig over i en annen kjele uten at det hvite i bunnen blir med. Varmes opp igjen sammen med ingefæren, ta kjelen av varmen og tilsett soya. Rør sammen, og det er klart til servering. 

Gi kamskjellene en rask steking på begge sider.

Anrett salat og kamskjellet på en tallerken, og drypp litt soya-ingefær smør rundt  kamskjellet.
Bruk gjerne salattyper som Ruccula, Frisé og Rød Lollo eller Ekeblad.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Breiflabb piccata med stekesjy

Fremgangsmåte

Filétstykkene vendes i melet. Lag en blanding av egg, reven parmesan, salt, pepper og hakket persille. Dypp fisken i blandingen og stek den på medium varme i klaret smør.

Stekesjy:
Smelt smøret forsiktig og hell av det klarede smøret, brun det i en kjele og tilsett de andre ingrediensene i den rekkefølge som de står oppført.

Salaten:
Varm oljen i pannen. Stek hjertesalatbåtene raskt i oljen. Smak til med salt og pepper, og server med persille.

Servér gjerne med pasta eller saltbakte poteter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Panna cotta med kokos

Antall porsjoner

6

Ingredienser

4 stk
plater gelatin

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i kaldt vann og la dem ligge ca. 5 minutter. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Bland fløte, vaniljefrø og sukker og la det koke ved svak varme i  8 - 10 minutter. Klem vannet fra gelatinen og løs den opp i den kokende blandingen. Fordel blandingen i 6 porsjonsformer og la dem stå kjølig 4 - 5 timer. Vend dem ut på fat og dryss over kokos.

Panna cotta betyr kokt fløte og er en italiensk klassiker. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Tradisjonelt serveres den med friske frukter, men vi har i stedet pyntet med kokos.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen