Vant jakten på arvesølvet

Vant jakten på arvesølvet

Chris Grøtvedt (27) ble best i konkurransen «In Search of Arvesølvet».
17 April 2012 - 14:41

Chris Grøtvedt, til daglig barsjef på Hotel Continental i Oslo, var ikke lite overrasket over å seire over sterke utfordrere som Monica Berg, Christian Vikmann og Erik Rafto i konkurransen «In Search of Arvesølvet» som fant sted for første gang i år på utestedet Lawo i Oslo.

Målet var å lage den beste drinken med utgangspunkt i den relativt nylanserte akevitten Arvesølvet.

- Dette er en drink jeg faktisk laget til Oslo Cocktail Conference i november i fjor, hvor fire Oslo-barer fikk som utfordring å lage en akevittdrink, sier den glade vinneren og legger til:

- Inspirasjonen bak drinken var å vise hvordan man kan bruke akevitt i drinker, og da særlig i litt mer komplekse kreasjoner med blant annet portvin og sherry, og hvordan de harmonerer med hverandre.

At akevitt er på vei inn i bartenderrepertoaret er ikke en norsk greie.

- Også i New York er akevitt en av de store tingene som er på vei inn nå.

- Gin har lenge vært bartenderens førstevalg, men nå ser vi at akevitten med sine komplekse aromaer og krydder gjør at bartendere skjønner mer og mer at brennevinet kan brukes mer enn bare i julebordsesongen. Jeg bruker akevitt stadig oftere, og Arvesølv er min favoritt, slår Chris fast.

Her er oppskriften på vinnerdrinken «In Search of Arvesølvet»

Ingredienser:

  •  35 ml Arvesølvet Akevitt

  •  5 ml Valdivia Amontillado

  •  20 ml Niepoort 10 YO

  •  15 ml hjemmelaget karve- og vaniljesirup

  •  20 ml limejuice

  •  3 dæsjer Dutch Colonial Bitters

  •  2 dæsjer Mozart Chocolate Bitters

  •  eggehvite

Kakaokant på glasset.

Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her