Vårlig sjarm

Selv om det ikke er vårblomster som pryder denne flaskens etikett, setter dens fargerike utseende og sjarmerende innhold deg likevel i ekstra lyst humør.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Dessuten er Dogajolo 2006 (43778) et funn til prisen. Det er bare en håndfull toscanere som kan konkurrere med Dogajolo i samme prissjiktet. Viner derfra er som kjent ikke rimelige, men denne gir deg både mye smak og gunstig pris i en og samme vin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Høy sjarmskår
Selvsagt godt hjulpet av en vellykket årgang for området. Hvilket gjør at Dogajolo skårer stort på sjarmskalaen. Men den kan mer enn å sjarmere. Den er nemlig en svært god matvin også på grunn av veldig god syre og fint tanninbitt.

En vin som trives like godt sammen med en pastarett som lekkert kalvekjøtt .

Dogajolo er ingen chianti, men en såkalt IGT, på grunn av at den har en femdel cabernet sauvignon i blandingen. IGT-betegnelsen erstattet i 1994 vino da tavola som mange produsenter av såkalt supertoscanere brukte for å lage viner utenfor DOC(G)-systemet.

Mye eik
Produsenten Carpineto var ikke blant de første til å lansere cabernetdruer i druemiksen, men det skyldes ekstra lang uttesting før de to partnerne, Giovanni C. Sacchet og Antonio M. Zaccheo, var fornøyde med resultatet. Første vin ut var Farnito i 1987 som er en ren cabernet sauvignon (og chardonnay) og som i 2001-utgave er en vin med flott frukt men med i overkant mye eik.

De internasjonale druene dyrkes hovedsakelig på eiendommen i Montepulciano i den sørlige delen av fylket. I tillegg har duoen to andre eiendommer, alt i alt disponerer de to over rundt 100 hektar vinmarker, og lager hele spekteret av klassiske toscanske viner.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dogajolo 2006

Produsent:
Carpineto
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
139,00 kr
Varenummer:
4377801
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen