Mesterkokken Odd Ivar Solvold, kjent fra kokkelandslaget, og den anerkjente journalisten og fotografen Terje Svendsen, har i kompaniskap gitt ut "Solvolds smak" som denne oppskriften er hentet fra. Hva passer vel bedre en litt kald høstkveld enn denne lekre suppen med spansk inspirasjon? La takene fly til varmere strøk mens du nyter et glass knusktørr sherry eller en iskald øl.
Varm potetsuppe med chorizopølse
Fremgangsmåte
Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør. Tilsett purreløk og poteter i terninger. Vend godt om og tilsett kraften.
Legg på lokk og kok ved lav temperatur til potetene er møre. Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt.
Kutt pølsen i tynne strimler og stek pølsen på lav temperatur til fettet skiller seg ut.
Ha suppen i dype tallerkener eller glass og topp med pølsen og eventuelt friske urter.
NB! Når du lager slik suppe, er det viktig å bruke melne poteter, slik at suppen ikke blir for seig.
Kok potetene ved lav temperatur så ikke for mye væske fordamper og ikke ha salt i vannet ved koking da dette også gjør potetene seige.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG