Velfortjent hyllest

Joël Robuchon hylles for sin livslange innsats for det moderne kjøkkenet.

Når Restaurant Magazine offentliggjør årets utgave av San Pellegrino World`s 50 Best Restaurants Awards neste uke, får en av de største bidragsyterne til moderne gastronomi velfortjent oppmerksomhet.

Joël Robuchon, innehaver av flest Michelin-stjerner av alle, 25 til sammen, fordelt på restauranter i (nesten) alle verdenshjørner, mottar utmerkelsen 2009 Lifetime Achievement Award.

Hans umiddelbare reaksjon på nyheten var: - Betyr dette at jeg nå nærmer meg min karrieres høst, og at de beste årene er bak meg?

Det kan vel alle med interesse for verdens gastronomi skrive under på at ikke er tilfelle. Sine 64 år til tross åpnet han i år sin første rene japanske restaurant I Monaco, Yoshi. Det var den 12 restauranten med hans navn etter at han "pensjonerte" seg i 1996. Han forklarer den enorme energien med:

"Entusiasme er det som holder oss levende, det å ha nye prosjekter og utfordringer å bryne seg på. Jeg føler meg veldig beæret over å bli hyllet for det jeg har bidratt med så langt, sier altså Joël Robuchon som allerede i 1984 fikk 3 Michelin-stjerner og like etter ble utnevnt til det forrige århundrets kjøkkensjef (Gault Millau). Og som helt sikkert kommer til å figurere på listen over verdens 50 beste også i 2009.

På fjorårets liste lå hans Paris-utgave av L'Atelier de Joël Robuchon på 14. plass. San Pellegrino World`s 50 Best Restaurants er en årlig kåring hvor en jury bestående av 857 kjøkkensjefer, matelskere og matskribenter fra hele verden stemmer på sine favoritter. Juryen er delt inn i 26 regioner, og hvert jurymedlem får stemme på inntil to restauranter i sin region. Kjøkkensjefene får naturlig nok ikke stemme på egne restauranter. Til sammen skal det stemmes på fem restauranter. Den norske juryen som tilhører region Skandinavia, består blant andre av Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen