Velger ekstra kortreist med en liten tur utenlands

Velger ekstra kortreist med en liten tur utenlands

Eva Gullaksen kombinerer torsken med salte, søte og syrlige elementer og håper på finaleplass i NM for amatørkokker den 12. september under Matstreif.

Eva Gullaksen kombinerer torsken med salte, søte og syrlige elementer og håper på finaleplass i NM for amatørkokker den 12. september under Matstreif.

-Norsk og kortreist mat er fantastisk, hevder Eva Gullaksen som tar turen fra Trondheim til Matstreif og NM for amatørkokk om hun kommer til finalen.

-Jeg dyrker stort sett alle urtene, tomatene og grønnsakene selv og benytter meg av Trøndelags og Norges store utvalg til resten av retten. Appelsinene, kikertene og oljen kommer fra mer eksotiske deler av verden, er hennes egen argumentasjon for finalekandidaten.

Har du en kandidatoppskrift med torsk du ønsker å fremme så har du ut dagen i dag 1. september

Torskesnurrer

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Torsk snurret i spekeskinke
1 bunt
3 ss
Cocktailpinner i tre
Appelsin og fennikelsalat
Ertepure
Hummus
2 fedd

Fremgangsmåte

Torsk:
Lag fyllet først, finhakk urtene, bland sammen med salt og pepper og olje. Den skal være ganske tykk, så tilpass mengden olje.

Torskefileten bør være ca 5 cm bred, de bør i alle fall være av lik str. Skjær denne nesten igjennom, til det er igjen en halv cm, slik at du kan brette de ut til dobbel lengde og halvparten tykkelse. Smør urteblandingen utover hele torskefileten, rull torsken sammen. Den skal være rullet fast sammen. Snurr en skinke rundt på utsiden, og fest disse med cocktailpinner. Alle slike trepinner har raskt for å bli svidde i ovnen, men dette unngår du med å dyppe de i vann først. Legg de i en ildfast form på 190 grader i 10 minutter.

Appelsin og fennikelsalat:
Appelsinen skjæres ren for skall og alt det hvite, fileter båtene. Skjæres opp i ca 1x1 cm.Fennikelen høvles i tynne skiver på en mandolin. Rødløken finhakkes. Riv opp en liten bunt basilikum, og bland dette i en skål med de oppkuttede grønnsakene med litt god olje, smak til med salt og pepper.

Ertepure:
Kok ertene i en kasserolle i 5-10 minutt. Bruk en stavmikser, når de er møre og most tilsetter du smøret, salt og pepper. Timian setter god smak, spar en liten kvast til garnityr

Hummus:
Bland det hele i en stavmikser til det er helt glatt. Smak til med salt og pepper, tilpass oljen så hummusen verken blir for tørr eller rennende

Damp 400 gram mandelpotet.

Legg 4 klaser a 50 gram Dulcita i dampovnen når det er 3-4 minutt igjen.

Retten danderes på varmt fat der salaten legges i sentrum, fisken oppå. Bruk en spiseskje til å legge ertepure på en side av fatet, hummus på motsatt side. Dulcitaen skal sitte på kvisten sin å ligge for seg selv, dryss litt timian over potetene og ertepureen, voila!

Tips:
Godt drikke til maten er helst min hjemmelagde Kölsch, ett overgjæret og smakfullt lyst øl jeg synes passer til mange fiskeretter.


Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen