Vil bygge hotell med eget øl

Et sjøhotell kan stå ferdig i Vågen i Sandnessjøen innen utgangen av 2010. Der skal det selges hjemmelaget øl.

Det mener i alle fall ildsjel Finn Jacobsen, som gleder seg til å servere gjestene hjemmebrygget pils.
 
Jacobsen har jobbet med prosjektet i to år. På eget initiativ har han laget og sendt fra seg tegninger til et digert sjøhotell med rorbuer, som han ser for seg bygd i Vågen ved innkjøringen til Sandnessjøen sentrum.
 
80 millioner
Prisen kan bli 80 millioner kroner og Jacobsen vil bygge 64 tradisjonelle hotellrom, med åtte suiter på toppen. I tillegg vil han sette opp ti doble rorbuer, ordne 40 parkeringsplasser og flytekai med plass til 20 båter.
 
I en restaurant som skal ta 100 personer, vil Jacobsen servere hjemmelaget øl.
 
- Vi må satse på slowfood og kortreist mat. Alt vi serverer skal ha sitt opphav innenfor ti mils radius fra Sandnessjøen, sier Finn Jacobsen til Helgeland Arbeiderblad.
 
Kysthotell Vaagen
Arbeidstittelen til hotellet er Kyasthotell Vaagen.
 
- Jeg mener faktisk at dette kan la seg realisere. Et kritisk punkt er om kommunen og havnevesenet er villige til å selge eller leie bort området. Sier de nei, er prosjektet dødt. Sier de ja, kan dette være ferdig innen utgangen av 2010, sier Jacobsen.
 
- Man har jobbet i ti år med å øke hotellkapasiteten i Sandnessjøen, uten å komme noen vei. Nå kan det bli 25 nye rom på Rica, men det er peanøtter. Kysthotellet skal huse maksimalt 400 mennesker, med et normalt belegg på cirka 200. Kurs- og konferanse er foreløpig et fremmedord i Sandnessjøen, og med olje- og gassnæringen er behovet for flere hotellrom allerede akutt, mener Jacobsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen