Vil ikke utlevere vin etter Sandy

Vil ikke utlevere vin etter Sandy

Vinsamlere saksøker lagereier i New York.

Da orkanen Sandy feide over New York i fjor høst, gikk det også hardt ut over vinlagrene i noen av byens restauranter. Mange samlere måtte også konstatere at dyrebare flasker ble ødelagt i diverse lagringskjellere.

Flere samlere lagrer flasker i kjellere som eies av firmaer som har spesialisert seg på å lagre vin. Og nå er selskapet WineCare i trøbbel, ifølge New York Post.

To samlere har saksøkt WineCare fordi de ikke får tilgang til vinene sine. Keith McNally eier to topprestauranter på Manhatten og hadde til sammen 18 000 flasker, verdt cirka elleve millioner kroner inne hos WinCare da Sandy rammet byen. Siden har han forgjeves forsøkt å få returnert vinene sine.

Philip Watermand har hatt liknende problemer med det samme firmaet. Han har ikke fått vite hvordan det har gått med samlingen, som skal være verdt cirka 1,7 millioner kroner.

En dommer har nå pålagt WineCare å åpne lagerdørene, men selskapet vegrer seg. De sier at opprydningsarbeidet etter Sandy ikke er ferdig ennå, og at vinsamlere først kan få adgang til lagerlokalene om et par måneders tid.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen