Vil jobbe med barn

Mesterkokken Odd Ivar Solvold vil lage kokebok og kanskje TV-program om mat for og med barn.
Redaksjonen
01 April 2009 - 18:00

Han inviterer 12-14 åringer som har lyst til å søke om gratis plass i en to dagers FoodCamp på Midtåsen.
 
Midtåsen vil bli både kjøkken og overnattingsplass for 10 ungdommer i alderen 12-14 år når FoodCampen er i gang.
 
Odd Ivar Solvold vil ha mat inn i samfunnsfag på skolen. For å få til det, vil han ha barn inn på Midtåsen.
 
Vil coache barn
- Delmålet med satsingen rundt Geir Skeie i Bocuse d'Or er i mål, med særdeles hyggelig resultat. Nå vil jeg bruke fokuset rundt verdensmesteren til noe mer matnyttig enn en statue. Vi må bruke verdien av VM-gullet ut i samfunnet. Jeg er lei av å coache verdensmestere. Nå vil jeg coache barn, sier Solvold til Sandefjords Blad.
 
Mat i skolen
I den anledning starter han en FoodCamp på Midtåsen 2.-3. mai der 10 barn skal lage en kokebok sammen med Solvold.
 
- Det var et enstemmig stortingsvedtak i 2005 om å innføre gratis skolemat, men ingenting har skjedd. Måltidet må inn i skolen. Vi har en unik mulighet i Sandefjord, i og med at Midtåsen ligger der som et sted for alle. Nå vil jeg at vi tar ansvaret og får fokus på saken, sier han.
 
Gratis
- FoodCampen er gratis, og barna trenger ikke ha kunnskaper om matlaging, men bør være interessert. De må fylle ut søknadsskjema på nettet der de skriver litt om hvorfor de bør få være med, hva slags mat de liker og hva de ikke liker. Gruppen vil jeg selv sette sammen, sier han.
 
Ti utvalgte
- Fredagen skal vi lage mat til fredagskos, småfester og sammenkomster som barn i denne alderen liker å ha. Forhåpentlig vil alle barna også sove over på Midtåsen, slik at vi blir en fin gjeng. Lørdag blir det forskjellige frokoster og lunsjer før vi avslutter med en festmiddag på deres premisser, sier han.
 
På sikt håper Solvold at FoodCamp kan bli en landsomfattende bevegelse.
 
- Ikke for å lage kokebok hver gang, men for å skape en happening rundt barn/ungdom og mat. Jeg allierer meg med kokkevenner og tror dette blir et morsomt og viktig prosjekt, sier Solvold.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her