Vil selge Stranden for 7,5 millioner

Med en prislapp på 7,5 millioner er serveringsstedet Stranden i Risør lagt ut for salg.

- Jeg regner med at det blir drift der til sommeren. Selv må jeg imidlertid prioritere andre deler av virksomheten min i en periode.

Det sier Rune Gurholt, eieren av serveringsstedet Stranden til Aust Agder Blad.
Mange ble nok overrasket da det for få dager siden ble kjent at Stranden skulle selges eller leies ut. Prisen fikk nok også mange til å heve på øyenbrynene. 7,5 millioner er ikke småpenger.

Leiligheter
Den summen handler ikke bare om en kafé/restaurant, men også om to leiligheter med terrasser. Serveringslokalene er i hovedsak utendørs, og har vært svært populære sommerstid. I tillegg er det cirka 40 plasser innendørs. Den gamle bensinstasjonen med verksted og bolighus har dessuten vært gjennom en omfattende utbedring.

Gurholt har ikke fått respons så langt
På spørsmål om han har mistet interessen for å drive serveringsvirksomhet i Risør, svarer han:
- Nei, men jeg har interesser andre steder som jeg må ta vare på. Jeg har hatt fokus på Risør de siste årene, og det har ført til at andre deler av virksomheten har fått unngjelde. Spesielt gjelder dette en kafé jeg har ved parkeringsplassen på Gaustatoppen. Det er nok stedet som vil få mest oppmerksomhet i tiden fremover, sier Gurholt.

Serviceanlegg for båtfolket
Da Rune Gurholt kjøpte eiendommen hadde stedet stått tomt i mange år. Før det var det en bensinstasjon der med et bilverksted. Beliggenheten like ved den nye gjestehavna gjorde også at Gurholt satset på å bygge ut et serviceanlegg for båtfolket på eiendommen.

- Det beste er en leieavtale. Uansett hva som skjer; regner jeg med at det blir drift der til sommeren også, sier Gurholt til Aust Agder Blad.

Turbulens
Det har vært stor turbulens rundt utestedene i Risør i høst. Kittel Gjernes måtte kaste kortene og erklære driverselskapene bak Buene og Kast Loss konkurs. Der har nye drivere tatt over. Promenaden pub har store økonomiske problemer og i tillegg er Brasseriet i Kragsgaten til salgs.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen