Dagens rett

Viltgryte

En deilig viltmiddag står på lørdagsmenyen. Kanskje du er så heldig å ha muligheter til å kunne jakte selv, og enda heldigere dersom resultatet er en velfylt fryser med masse nydelig reinsdyrkjøtt? Tradisjonen tilsier en vin fra Rhône, men til denne retten går vi for en australier i stedet.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Viltgryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

3 dl
1 stk
1 dl
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Halvtin finnebiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.

Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
 
Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta.
Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.
 
Smak til med salt og nykvernet pepper. Server med gode poteter ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget potetmos

Antall porsjoner

4

Ingredienser

10 stk
3 dl
2 ss
0.5 ts
0.5 ts
1 stk

Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok dem møre. Ta dem opp og del dem i grove biter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt.

NB! Poteten bør ikke koke etter at egget er tilsatt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen