Drikke
Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Vinkurs 4. mars - Smak eksklusive supertoscanere med Christer Berens

Bli med på en spektakulær og sjelden smaking av Italias mest berømte viner i flere årganger sammen med en av Norges fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
22 Februar 2013 - 03:08

Dette får du smake: 5 eksklusive og sjeldne viner og én grappa fra Tenuta dell'Ornellaia (aldersgrense 20 år)
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Christer Berens, vinkelner kjent fra blant annet P4
Kursets språk: Svensk

Dato og tid: Mandag 4. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 495,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 24.02.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

 

Unik smaking av supertoscanere

Italiensk vinmaking gjennomgikk en revolusjon på 1970- og 80-tallet idet de første såkalte supertoscanerene med en annen druesammensetning og lagring ble lansert.

Denne kvelden får du selv oppleve eksepsjonelle viner til flere tusen kroner fra berømte Tenuta dell'Ornellaia.

Vinhuset ble etablert av legendariske Lodovico Antinori i Bolgheri i 1981, og regnes i dag blant verdens beste vinhus.

Supertoscanerne lages ofte i et svært begrenset antall, og er med sin Bordeaux-karakter og enorme lagringskapasitet svært ettertraktede blant vinkjennere og når ofte astronomiske priser.

Det er en av Norges mest kjente vinpersonligheter Christer Berens som tar oss med på en unik smaking av Ornellaias viner.

Her får du lære mer om Toscana, supertoscanere, og ikke minst så får du selv smake fem sjeldne viner, hvorav ikke mindre enn tre årganger av flaggskipet deres, Ornellaia, i både magnum og eldre årgang.

Vi avslutter kvelden sterkt med en smaking av husets grappa.

Foredraget holdes på svensk.

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 • Ornellaia 2009 (58228) - serveres i Magnum (kr 2 110,- kun Horeca)
 • Ornellaia 2008 Magnum, kr 2 110,- (kun Horeca)
 • Ornellaia 2006, ca kr 1 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Ornellaia Grappa (95684)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her