Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev.
Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
×
Velg de nyhetsbrevene du ønsker å abonnere på
×
Din e-post er registrert
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
×
En feil oppstod
Drikke
Vinkurs 8. november - Smak Bordeaux' elegante viner og vinn fantastisk premie
Lær Bordeaux' flotte viner bedre å kjenne gjennom denne spennende smakingen med fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré. Blant deltakerne trekker vi også en vinner av en helt spesiell premie!
Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med optimale klimatiske og geologiske forhold har viner herifra blitt nær sagt mytiske.
Denne kvelden blir du bedre kjent med Bordeaux' mange vinuttrykk i det vi smaker elegante viner sammen med Nicolas Mahé de Berdouaré.
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Ni toppviner fra hele Bordeaux
Du får selv oppleve elegansen og raffinementet som har gjort Bordeaux til verdens mest berømte vinområde i det vi smaker ni elegante viner fra forskjellige vinhus fra hele området denne kvelden.
Her får du smake lekre hvitviner, enestående rødviner og fremragende søte viner.
Det er fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré som leder oss igjennom kveldens viner og gir oss et godt innblikk i Bordeaux' fantastiske verden.
Foredraget blir holdt på norsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="berdouare">Les mer om Bordeaux og Nicolas her
Vinn en eksklusiv vinpremie
Blant deltakerne på denne spennende smakingen trekker vi én heldig vinner av et helt spesielt vinsett som hjelper deg på veien til å bli en vinekspert.
Vi trekker nemlig et fantastisk profesjonelt duftsett for vin fra Le Nez du Vin med 24 aromaer fra rød- og hvitvin samt champagne til en verdi av kr 2 000,-!
Her får du muligheten til å trene opp din egen luktesans og gjenkjenne de klassiske aromaene du finner i vin.
Ta med deg gode venner på en reise i Bordeaux' flotte viner - meld deg på i dag.
Fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré er født inn i en vinhandlerfamilie fra Bordeaux, og har en naturlig forkjærlighet for vinene fra området han vokste opp i.
Det var hans bestefar som i sin tid startet som vinhandler og Nicolas har ført arven videre, først i Frankrike for siden å bosette seg i Norge, hvor han blant annet har drevet to av Norges fremste vinbarer.
Denne kvelden er temaet selvfølgelig Bordeaux, regionen som ligger i det sørvestlige Frankrike på begge sider av elvene Garonne og Dordogne som renner sammen til Gironde like nord for selve byen Bordeaux.
Områdene på hver side av elvene utvikler høyst ulike viner grunnet blant annet jordsmonn og druevalg.
Vestre bredde (Médoc/ Haut-Médoc, Pessac Léognan og Graves) domineres av sand, stein og grus. Som et resultat av dette er cabernet sauvignon den viktigste druesorten i området. Cabernet sauvignon gir viner med mye garvesyre og som bør lagres.
På østre bredde (St. Emilion og Pomerol) finner vi leirholdig jord hvor merlot-druen modnes best. Merlot har mindre garvesyre og gir viner med en mer plommeaktig smak. Disse vinene inneholder også litt mer alkohol enn de røde fra vestre bredde.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.