Vinn tur til Skottland

Masters of Malt. Det er navnet på spillet Bibendum lanserer i dag. Er du klar for en tur til Glenfiddich-destilleriet i Skottland kan du melde deg på konkurransen.

Siden lanseres i dag i en norsk versjon. Det vil si, språket er engelsk, men versjonen er tilrettelagt for norske brukere.

Websiden og konkurransen skal ligge ute til november i år. Det blir tre vanskelighetsgrader i spillet.

- Vanskelighetsgradene blir lansert med rundt halvannen måneds mellomrom. Så kan deltagerne eksamineres ut etter hvert, sier Brand Manager Nina Nordsæter Hernes i Bibendum.

Foruten å lage en morsom konkurranse er målet å bidra til økt kunnskap om single malt whisky.

- Målet er kunnskapsøkning, ja. Vi ønsker jo å øke kunnskapsnivået på single malt i bransjen. Samtidig er det jo vi som har Glenfiddich og det er et sterkt merkenavn. Men sånn i bunn og grunn er det jo å øke kunnskapsnivået på single malt som er poenget vårt, sier Hernes.

Fine premier
Hovedpremien i spillet Master of Malt er en tur for to til destilleriet i Skottland. I tillegg er det flere andre premier.

- Dette er selvsagt en konkurranse for bransjen. Når du kommer inn på siden må du krysse av for om du er i bransjen eller ikke, og alderen for å delta er satt til 20 år.

Er dette bare en morsom sak eller ønsker dere å nå ut til en hovedmålgruppe?

Markedsføring
- Vi ønsker jo økt kunnskap om single malt blant serveringspersonale, men det ligger jo et snev av markedsføring for oss i dette, sier Hernes. 
 
Konkurransen ble arrangert i Nederland i fjor og var en kjempesuksess. Det var imponerende mange treff. Det var 12.000 som registrerte seg til det første nivået. Til neste nivå var det 4.900 og de som registrerte seg til nivå tre var 2.700. Og av alle disse menneskene så var det 580 som klarte å bli Master of Malt.

Uteksamineres
- Det er jo ikke tilfeldig hvem som vinner. Svarene skal vurderes av en jury. Nivå tre er en eksamineringsdel, men hvem som skal sitte i juryen er ikke klart ennå.

Har sertifikatet noen verdi, eller er det bare en gimmick i bransjen?

- Begge deler, det er jo noe helt nytt. Det er jo ingen offisiell benevnelse å bli Master of Malt. Men samtidig blir jo konseptet mer og mer kjent. David Stuart har signert diplomene. Han er Malt Master & Blender i William Grant and Sons. Og det skader jo ikke å øke kompetansen sin, sier Hernes.

Du finner konkurransen her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen