VM-kokker på "treningsleir" med norsk ørret

Onsdag 16. og torsdag 17. oktober kommer Storbritannia og USA sine to VM-kandidater til Norge for å forberede seg til Bocuse d'Or og for å bli kjent med landet som for tredje gang vil være konkurransens offisielle leverandør av sjømat.

Bocuse d''Or er verdens individuelle mesterskap for kokker og arrangeres i Lyon, Frankrike. I 2003 står Norsk Ørret på menyen.
 
I sommer var fem av de øvrige VM kandidatene på treningsleir i Norge. Denne gangen er det den amerikanske og britiske kandidaten som tar turen. Onsdagen skal VM kandidatene "trene seg" på å tilberede norsk ørret til konkurransen. Dette vil skje på Gastronomisk Institutt i Stavanger hvor Norges gull håp til konkurransen Charles Tjessem vil være sammen med Norges to tidligere vinnere av Bocuse d''Or; Terje Ness (1999) og Bent Stiansen (1993).
 
Torsdag 17. oktober går turen til Bergensregionen hvor de skal besøke et oppdrettsanlegg for ørret på Osterøy. På kvelden vil Fredrik Hald, kåret til årets norske kjøkkensjef, servere tre variasjoner av norsk ørret under en festmiddag på Akvariet i Bergen.
 
Følgende kandidater kommer:
w Eyck Zimmer, VM-kandidat Storbritannia
w Hartmut Handke, VM-kandidat USA
w Charles Tjessem, VM-kandidat Norge

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen