Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Smak 6 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio

Smak 6 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio

Legendariske viner fra Pesquera og Familia Fernandez Rivera i kombinasjon med nydelig spansk mat fra Bon Lio, alt du trenger en høstkveld i Oslo
30 Juni 2022 - 15:58

Det blir en storartet aften på Bon Lio denne kvelden. Nylig fikk de utmerkelsen "Ambassadør for spansk gastronomi" som eneste restaurant i Norden. Det er ikke mange restauranter som får denne utmerkelsen, det er virkelig en annerkjennelse for Bon Lio at det de gjør er autentisk spansk. Sammen med Pesqueras viner blir dette en helspansk aften

Jose Saez fra Familia Fernández Rivera, en spansk vinlegende,tar med seg flere av sine kritikerroste toppviner. Her får du en unik mulighet til å smake et godt utvalg fra flere av deres vinhus. Han har blant annet med seg den elegante hvitvinen Alejairén hvor druene er fra en vinmark som har et spesielt jordsmonn. Jorden er helt sort og har en unik evne til å holde på vann og kulde i dette ellers veldig varme klimaet.

 

Familia Fernández Rivera startet opp i 1972, og i 1975 slapp de sin første vin fra Pesquera på markedet. Alejandro Fernández sine enestående viner ble fort lagt merke til, og i dag anses han som mannen som satte Ribera del Duero på verdenskartet. Et område som i dag regnes som et av verdens aller beste områder for druen tempranillo. Deres Millenium Reserva har druer fra Pesqueras aller eldste vinmarker, og denne vinen produseres kun når det er en toppårgang.

Condado de Haza åpnet i 1995 og ble raskt ansett som en stor suksess. Her ligger vinmarkene i bratte bakker ved Douro-elven, som gir tempranillodruen det perfekte utgangspunkt. Denne vinen er laget på gamlemåten med hele drueklaser, noe som gir vinen struktur og kompleksitet. I likhet med Millenium Reserva blir deres toppvin Alenza Gran Reserva kun produsert i de beste årgangene.

Dehesa la Granja ligger 10 kilometer sør for Toro by.

Dehesa la Granja som åpnet i 1998 er kanskje mest kjent for sine 3000 kvadratmeter store kjeller formet som tuneller under bakken hvor vinene lagres, som gir optimale lagringsforhold. Vinmarkens terroir gir fruktige og friske viner, nok en gang på druen tempranillo.

Les mer om Familia Fernández Rivera her

Bon Lio er en av Oslos restaurantperler og er blant annet nevnt i Michelinguiden

Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara, og hans team har funnet høstens beste råvarer og satt sammen en svært så innbydende meny til vinene. Velkommen til en kveld med deilige spanske smaker og viner.

Her kan du lese mer om Bon Lio

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her