Winemakers Dinner: Soavefavoritten har med seg valpolicella og amarone og møter norsk kokkekunst. Her må du være med.

Winemakers Dinner 28. august i Oslo

Winemakers Dinner: Soavefavoritten har med seg valpolicella og amarone og møter norsk kokkekunst. Her må du være med.

Det blir en kulinarisk helaften når vi får smake 6 godbiter fra Prá til en lekker fem-retters meny fra Mangelsgården i Oslo.

Det moderne nordiske kjøkken slik det praktiseres på populære Mangelsgården kommer ekstra godt til sin rett i følge med økologiske viner.

  Foto: Francesco Bognin

At bærekraftig landbruk er en lidenskap for Graziano Prá er ikke vanskelig å skjønne når man smaker vinene hans. Området Monteforte d'Alpone hvor Prá holder til, er kjent for sitt utgamle og unike jordsmonn. Og da skulle det bare mangle at man jobber med naturen isteden for mot den, Prá er nemlig 100 prosent økologisk. 

Graziano begynte å produsere vin på starten av 80-tallet og har siden den gang opparbeidet seg respekt og oppmerksomhet fra vinentusiaster verden over. Hans viner er kjent for å være svært rene, dette takket være hans hardt arbeid i vinmarken og hele veien til kjelleren. Han jobber kun med lokale druer som garganega for soave og de tre kjente Valpolicella-druene molinara, corvina og rondinella.

Denne kvelden får vi besøk av Diego Corradi som tar med seg et spennende utvalg av Prás viner. Du får smake alt fra Otto som er en leskende soave (som forøvrig var å finne på Wine Spectators topp 100 liste i fjor), til den mer fyldige og komplekse Monte Grande, begge laget av druer fra Soave Classico. Du får også muligheten til å smake deilig Valpolicella Superiore og det heles avsluttes med Prá Amarone della Valpolicella. Kjøkkenet og restaurantsjef Jessica Senning som er ekspert på Italienske viner, har satt Prás spennende viner til en meget fristende meny. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Innhold

 
 

Kommende kurs

Til toppen