Young Chef of the Year 2000

Den 19. november er det igjen kåring av den beste unge kokken kåret blant ti finalister. Initiativtakere til konkurransen Young chef of the Year er den velkjente champagneprodusenten Moët & Chandon og dens norske importør Strøm. Vil du være tilskuer?

Bakgrunnen for konkurransen er å sette fokus på Norges fremtidige sjefskokker og deres potensial. Nivået på unge kokker har som kjent steget betraktelig de seneste årene, og målet med denne konkurransen å fremheve de ulike talentene. Det blir opplagt spennende og du kan være med Apéritif som tilskuer. Vi har 15 gratis plasser til rådighet. Meld deg på lenger ned på siden.

Det vil være 10 unge, og svært håpefulle kokker fra restauranter i hele Norge som vil være med å konkurrere om ære og berømmelse samt en tur til Epernay i Champagne. Der blir det anledning for den heldige vinneren å lage mat sammen med sjefskokkene til Moët !amp! Chandon på Château Saran. Finalistene skal forberede en tre-rettersmeny som enten inneholder eller som kan serveres med Champagne.

Strøm holdt denne konkurransen for to år siden, og den ble en kjempesuksess. Vinneren den gangen ble ei ung jente, Lise Finckenhagen, tidligere Bagatelle, nå Oro i Oslo, som i år vil sitte i juryen. Der sitter også Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen.

Apéritif har fått tildelt 15 gratis tilskuerplasser. Vi trekker lodd blant de første 50 som sender oss en mail med teksten Young Chef i emnefeltet.

Den store finalen finner altså sted søndag 19. november kl 10:00 - 15:00 på Sogn Videregående skole i Oslo. Det vil bli lett servering av champagne og snacks under konkurransen, og en mulighet til å smake på finalerettene.

Følgende 10 er representert i finalen:
Anders Berg Marcussen, Restaurant Baltazar, Oslo
Roar Sandvik, Julius Fritzner, Oslo
Fredrik Sørensen Neptun Restauranter-Lucullus, Bergen
Tom Victor Gausdal, Palace Grill, Oslo
Thomas Poulsen, Le Canard, Oslo
Alexander Stensnes, Restaurant Cartellet, Stavanger
Willy Solvang, Statholdergaarden, Oslo
Bjørn Svensson, Oro, Oslo
Petter Joakimsen, Oro, Oslo
Geir Skeie, Sjøhuset, Stord

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen