Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele saken2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
Les hele saken-
TEST
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.
-
TEST
Påskepåfyll for barskap og after-ski samt produkter som skriver historie
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
-
TEST
Blant marsnyhetene i taxfree er det noen godbiter fra Libanon du bør konse om
De holder nemlig veldig høy kvalitet samtidig som de gir veldig god valuta for pengene, også sammenlignet med polprisen.
-
TEST
Disse fire boksvinene er best innen hver sin stil blant 263 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
-
TEST
En skotsk whisky-outsider topper blant brennevinsnyhetene på spesialpolet i mars
Den er ikke alene om å komme fra et relativt nyetablert destilleri, og samtidig vise muskler så det holder.
Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.
Les hele sakenElisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30
K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.
Les hele sakenSeifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.
Les hele sakenBy på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursSett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele saken -
Kommende kursSmak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele saken -
Kommende kursSmak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele saken -
Kommende kursUtforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2024 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Thaiklassikeren Tom Kha Gai kan lages på denne enkle måten
Den bruker kyllingfilet og ferdig kyllingkraft i stedet for hel kylling - men smaken blir riktig så god selv om tiden det tar er betydelig kortere.
Les hele sakenÅ lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.
Les hele sakenEr pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.
Les hele sakenOstekake blir ikke bedre enn dette
Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.
Les hele sakenSmak unike viner sammen med vinmakeren
Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.
Les hele sakenBare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
Belønningen er viner med mye karakter og historie.
Les hele sakenDet er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.
Les hele sakenEn klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.
Les hele sakenLa deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges
I vår kokebok finnes det i alt 197 oppskrifter med asparges, her er et knippe du må prøve.
Les hele sakenLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenTorskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.
Les hele sakenSmak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.
Les hele sakenBy på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.
Les hele sakenBerlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.
Les hele sakenFeir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.
Les hele sakenReinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.
Les hele sakenHar du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.
Les hele sakenNeste gang du har lyst på pizza, skal du velge manakish
Dette libanesiske flatbrødet med topping av za'atar- eller akkawi-ost er det selvsagte midtpunkt i en libanesisk meze - småretter som start på et større måltid eller et måltid i seg selv. Som med pizza.
Les hele sakenHer får du en helt annen og svært kompleks tolkning av et velkjent konsept
Vi snakker dessuten om hvitviner som erstatter rødviner – og mer til. Blant annet noen av vinverdenens vakreste etiketter.
Les hele sakenSpark i gang rosévinsesongen med denne nebbioloutgaven
Nebbiolo er en av nordmenns favorittingrediens for rosé – her får du super valuta for en liten penge.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Norgesrekord i vinsamling: To år på 30 000 flasker
Francesco Marzola er vinkelneren som har hatt ansvar for flest vinflasker av alle. Nå er han i havn med å fylle det innerste av den tidligere amerikanske ambassaden med store mengder vin.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Hjemmelaget pizza trenger ikke kjøtt
Pizza er kosematen fremfor noen. Når noe er så positivt ladet allerede og ikke minst med grunnsmakene på plass, kan du fint gjøre den vegetarisk.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Her lærer du å lage den perfekte Roma-pizzaen
Det romerske harde vannet, den lille mengden med gjær og den lange gjæringen skaper fantastisk sprø og lettfordøyelig pizza. På Alice pizzaakademi kreves det en kunstners håndlag med pizza for å få jobb.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Slik lages mozzarella di bufala - bli med til en bøffelfarm
At mozzarella di bufala bare kan lages i det sørlige Italia, skyldes at bøflene ikke trives lengre nord. Det blir for kaldt og den gode melkesmaken uteblir. Bøffelfarmen Luisa er helt på grensen av det som er mulig.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Det er ingen grunn til å slutte å spise lammekjøtt selv om påsken er over
For det er en av det beste kjøttråvarene vi har - og som blir vellykket nærmest uansett hvilken tilberedning du velger.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Grillet kamskjell med ingefærsmør går i en egen mage
Kamskjell... bare ordet får tennene til å løpe i vann. Et uvanlig flott skalldyr som egner seg til mange retter eller til å serveres helt for seg selv. Ingefær og soya er gode smaksettere til kamskjell.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Hent denne historiske cocktailen frem fra glemselen
The Tuxedo Cocktail ble skapt en gang på 1890-tallet, og har siden gjenoppstått i utallige versjoner. Denne er perfekt med tanke på årstiden.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Skrukkete epler i fruktkurven får nytt liv med denne oppskriften
Denne desserten er veldig rask å lage og et godt alternativ til eplekake. Vaniljeiskrem eller pisket seterrømme er nydelig til.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Tjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan
De hvite og grønne (import)aspargesene er på vei inn i butikkene. Når du ikke kan bestemme deg for en av dem, slå dem sammen som i denne retten.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Fra nebbiolo- og barbera-favoritten kommer nå også en knallgod riesling
Vær forberedt på stor kompleksitet og en helt annen take på denne populære druen.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Federica Boffa klargjør for de neste 140 årene for Pio Cesare
Pio Cesare i Alba skulle feire sine 140 år i 2021. Da faren Pio Boffa døde så tragisk, overtok den da 23 år gamle datteren, Federica, som har fått ansvaret for å lede vingården videre inn i framtiden. Og hun har planene klare.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Denne perlen av et sjeldent italiensk røverkjøp kan bli din om du handler raskt
Vi snakker om vin fra Lazio, samme regionen som Roma ligger i, og som har en eldgammel, om enn ikke like statuspreget historie som andre DOCG-viner.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Om du trodde naturvin var et blaff, må du tro om igjen
Møt naturvinbevegelsens «grande dame» – Isabelle Legeron - og få hennes forklaring på den store og globalt økende interessen for vinstilen.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn
Egg står øverst på innkjøpslisten gjennom hele året - i år har mange nok kjøpt mer enn de trengte. Har du overskudd, fortvil ikke, for her får du tips til gode måter å få omsetning på eggebeholdningen.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
By på en vårlig rett med skrei eller torsk
Skreisesongen er fortsatt på topp og dermed tilgjengelig i godt monn. Så da gjelder det å nyte mens du kan. Ved å servere den i ulike innpakninger kan du spise den oftere uten å gå lei.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Denne lammesteken må du bare lage
Lam hører påsken til. Og det mest klassiske du kan diske opp med er lammestek. Denne oppskriften er enkel å lykkes med og tilbehøret kan varieres etter hva du har i huset.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Lag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele saken