Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja) (Portugal)

Fremgangsmåte

Portugals appelsinlunder ligger hovedsakelig i Algarve og rundt Setubal. Algarve-appelsinene er store, steinfrie navelappelsiner, de fullkomne appelsinene, mens de fra Setubal er mindre og brukes mest til marmelade. En skrelt appelsin er den fortrukne dessert for de fleste portugisere, mens denne kaken er det mer fest over.

Smør en rund kakeform med 20 cm i diameter og strø den med mel.

Sikt mel og bakepulver i en liten bolle. Pisk eggehvitene i en større bolle med håndmikser til det danner seg myke topper.

Rør smør og sukker hvitt og luftig i en stor bolle med håndmikser i høy hastighet. Pisk inn eggeplommene, en om gangen. Skru ned på lav hastighet og rør langsomt inn melblandingen, appelsinskallet og ca ½ dl av appelsinsaften. Vend de piskede eggehvitene inn i kakerøren til det så vidt er blandet. Fyll røren i den smurte formen.

Stek kaken i ovnen ved 180 C i 30-40 minutter, til det ikke henger noe igjen på prøvenålen du stikker i midten.

Ta kaken ut av ovnen og la den stå i formen på rist i 10 minutter. Flytt så kaken over på risten og la den bli lunken. Legg kaken over på et fat.

Rør ut melisen i resten av appelsinsaften i en liten bolle, og drypp det jevnt utover kaken. Pynt eventuelt med skrelte appelsinbåter.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
En dessert kan knapt bli enklere
Ukens kake
Snøfriskparfait

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ
+

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ

Christer Andersson og Anna Karenina Anda Barron har med Empress laget et livsverk av sin hobby og lidenskap, til glede for alle som trenger et mer komplekst alkoholfritt alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken

Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her