Appelsinriskrem med krydret sjokoladesaus
Foto: Astrid Hals

Appelsinriskrem med krydret sjokoladesaus

Fremgangsmåte

Visp fløten stiv og vend den forsiktig inn i risgrøten. Skrell appelsinen og skjær ut såkalt fileter, altså kun fruktkjøtt og ikke hinner. Del filetene i små biter og bland inn i riskremen. La gelatinplatene ligge i bløt i noen minutter i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og hell 2 ss kokende vann over. Rør den oppløste gelatinen inn i riskremen og fordel i porsjonsformer eller hell alt i en serveringsbolle. Sett kaldt til den har stivnet helt. Det tar et par timer. Pynt med syltet appelsinskall som du lager selv eller kjøper. Du kan også bruke skallstrimlene fra appelsinmarmelade. Ta riskremen ut av kjøleskapet en halvtime før den skal serveres.

Krydret sjokoladesaus:
Brekk sjokoladen i biter. Ha den i en kjele sammen med matfløte. Skrap frøene ut av  vaniljestangen og ha det sammen med selve stangen oppi kjelen. Tilsett de øvrige krydrene. Kok forsiktig opp under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangbiten. Serveres lun.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch
+
Godbiter i pollisten

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch

En svært tradisjonsrik druesort som i ny fortolkning har gitt dette for oss hittil ukjente området ny energi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 08. november i Oslo

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret

Utforsk historien til vinprodusenten Thomas Barton mens du nyter de klassiske Bordeaux-vinene sammen med førsteklasses mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mens alt øker, koster disse vinene omtrent det samme som for fire år siden
+
Ukens vin
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her