Bakte poteter med spennende fyll
Foto: Frukt.no/Anders Martinsen

Bakte poteter med spennende fyll

Lag bakte poteter som virkelig smaker med purre, bacon, paprika og selvfølgelig hvitløksmør.

Fremgangsmåte

Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplate eller over i en ildfast form.

Bak potetene i ovnen på 225 grader. Baketiden må beregnes fra 60 til 80 minutter, alt etter hvor store potetene er.

Skjær et stort kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at de åpner seg i krysset og innmaten presset litt opp.

Potetene kan nå fylles.

Bland purre, hvitost, paprika og hvitløkssmør og fordel på potetene. Sett dem tilbake i ovnen, gjerne under grillen, i 10 minutter. Men dette er ikke nødvendig. Skjær bacon i biter, sprøstek og dryss over like før servering.

Hvitløksmør kan du lage lett selv ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen. 

Eller prøv disse alternativene:

• Rømme/kesam og en smørklatt og litt finklippet dill over til slutt. Om du ønsker kan du sprøsteke litt bacon og strø over.

• Rømme/kesam med reker, krabbe eller hummer er også et godt og magert fyll.

Server bakte poteter med en grønn salat til og du har en velsmakende rett.

Tips: Ønsker du en kortere baketid, forkok potetene litt, f.eks. i 20 minutter.

Flere spennende potetretter

Prøv ett av disse kryddersmørene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen