Bakte rotgrønnsaker med fetaost og hvitløk
Foto: Astrid Hals

Bakte rotgrønnsaker med fetaost og hvitløk

Denne grønnsaksretten er så fyldig at selv den mest kjøttavhengige ikke vil merke fraværet av kjøtt. Bakte rotgrønnsaker med fetaost og hvitløk blir alles favoritt.

Fremgangsmåte

Vask og skrell grønnsakene. Del potene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene og ha de i hele sammen med grønnsakene.

Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i.

Hell oljen av fetaosten og mos osten grovt med en gaffel. Dryss fetaost, oregano, salt og pepper over grønnsakene.

Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.

Dryss over finhakket persille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.
 
Tips: Det kan høres mye ut med en hel hvitløk til denne retten, men når hvitløken bakes mister den mye av bitterheten og får en slott sødme.
 
 
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

4
4/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen