Bankebiff eller bankekjøtt
Foto: Astrid Hals

Bankebiff eller bankekjøtt

Bankekjøtt eller bankebiff er selvforklarende. Siden det ikke er det aller møreste lårstykket, trengs det en skikkelig omgang med kjøtthammeren. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i skiver à 1,5-2 cm som bankes godt med en biffbanker. Bland mel med salt og pepper. Vend kjøttskivene i melet. Rist av overflødig mel.

Smelt margarin i en stekepanne og brun kjøttskivene lett på begge sider. Legg dem i en gryte eller dyp panne. Brun løken i samme fettet som kjøttet. Legg oppå kjøttet.

Hell på vann i steikepanna og kok ut kraften. Hell dette over kjøtt og løk. Legg oppi laurbærblad og pepperkorn. Kok opp mens du rører lett og legg på lokk. La trekke ved svak varme i minst 40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dette er en forenklet utgave av bankekjøtt som trolig har oppstått på 70-tallet da alt skulle gjøres så lettvint. Du kan selvsagt lage retten på klassisk måte. Da steker du kjøttet uten å dyppe det i mel men bare drysser det med salt og pepper. Ikke glem å koke ut pannen med litt vann og ta vare på disse dyrebare dråpene. Så lager du en brun saus.

Brun saus:
Smelt smør eller margarin i en steikepanne. Rør inn melet til en passe tykk masse. Brun blandingen ved ganske sterk varme men det må ikke bli brent. Derfor må du røre jevnt og trutt.
 

Når den har fått en dyp bruntone, begynner du å spe med den kokende væsken mens du rører iherdig. Tilsett løk, laurbær og pepperkorn og la koke fem minutter før du heller sausen over kjøttet som du har lagt i en gryte.

Legg på lokk og la småkoke i minst 40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Servering:
Kok poteter med skallet på. Avkjøl litt og skrell dem (hvis det er nypoteter, er det ikke nødvendig). Like før servering smelter du 1 ss smør i en panne og vender potetene i smøret. Ha i en bolle og dryss finhakket kruspersille og litt havsalt over.

Server bankekjøttet med potetene og grønne erter (selskapserter) eller kokt rosenkål som varmes opp med en liten klatt smør og et drypp av sitron og selvsagt tyttebær!

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 137 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen