Beef Pebre
Foto: Astrid Hals

Beef Pebre

Her har du oppskriften på en lettlaget på saftig biff smaksatt med friske urter og marinade. Dette setter fart på biffen og smaksløkene.

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g ytrefilet av storfe, evt.indrefilet

Marinade:
1 ss frisk koriander
1 ss frisk basilikum
1 ss frisk mynte
2 fedd hvitløk
1 lime
1 ss sterk chilisaus
1 dl appelsinjuice
½ dl olivenolje
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
 

Fremgangsmåte

Del kjøttet i fire like store biffer. Legg kjøttet i en form eller plastpose.

Finhakk urtene og hvitløken, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i ca. 1 time i romtemperatur eller 3 timer i kjøleskap.

Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og stek eller grill kjøttet 3-4 minutter på hver side.

Server med hjemmelaget pebre   (chilensk hot salsa) og ris ved siden av.

Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann

Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller grilelr det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.

Les mer om biffkjøtt her

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen