Bigos - polsk kjøttgryte
Foto: Lilechka75

Bigos - polsk kjøttgryte

Vi har bare fårikål å skryte av, godt det også bevares, men supermaten hvitkål kan brukes til så uendelig mye mer. Som denne polske klassikeren bigos. Som kan varieres etter smak - her får du et (veldig) godt utgangspunkt.

Fremgangsmåte

Ha litt olje i en stor, ovnsfast kjele. Legg i alle ingrediensene lagvis, strø litt salt og pepper mellom lagene. Ha i vinen, laurbærbladene og kraften, legg på et lokk og bak i ovn i 2 ½ time på 175 grader.
 
Server bigosen varm med kokte poteter.
 
Tips:
I stedet for storfekjøtt kan du bruke kylling eller svin.
Om du ikke har sauerkraut, kan du bruke 2,5 dl hakket kål tilsmakt med 1 ss eddik.
Bigos kan også tilberedes på kokeplate i en jerngryte. 
 
 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen