Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenGi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.
Les hele saken-
TEST
Påskepåfyll for barskap og after-ski samt produkter som skriver historie
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
-
TEST
Blant marsnyhetene i taxfree er det noen godbiter fra Libanon du bør konse om
De holder nemlig veldig høy kvalitet samtidig som de gir veldig god valuta for pengene, også sammenlignet med polprisen.
-
TEST
Disse fire boksvinene er best innen hver sin stil blant 263 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
-
TEST
En skotsk whisky-outsider topper blant brennevinsnyhetene på spesialpolet i mars
Den er ikke alene om å komme fra et relativt nyetablert destilleri, og samtidig vise muskler så det holder.
-
TEST
Nyhetene i basisutvalget: Nebbiolofest med sidesprang til Toscana, Libanon og Bordeaux
Men det er i de høyere prisklasser at moroa er. Blant de rimelige vinnyhetene er det heller begredelig. Dog med noen unntak av gode kjøp i midtre prisklasser.
Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.
Les hele sakenLag en spennende rett med lam
Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.
Les hele sakenDet er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.
Les hele sakenLag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursSett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.
Les hele saken -
Kommende kursLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele saken -
Kommende kursRieslingmessen 2024 - Smak det beste av riesling på Gamle Logen
Smak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele saken -
Kommende kursLær alt om champagne av en proff
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken -
Kommende kursGlad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg
Den 22. april inviterer vi til en unik vinsmaking hvor du får smake 10 viner fra et av verdens mest berømte hvitvinsområder, Chablis.
Les hele saken -
Kommende kursEn smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.
Les hele saken -
Kommende kursVinsmaking Tour de France
Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.
Les hele saken -
Kommende kursEksklusiv pinot noir vertikalsmaking på ASIA
Den 8. april har du en unik mulighet til å smake deg gjennom 16 eksklusive pinot noir-viner fra den anerkjente tyske produsenten Solveigs Weinkeller.
Les hele saken
I dag feirer vi med vafler til middag
Selvsagt kan du spise vafler med annen topping enn syltetøy og brunost.
Les hele sakenDenne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.
Les hele sakenPåskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.
Les hele sakenSørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.
Les hele sakenBak denne svenske klassikeren til påskehelgen
Den kombinerer aromatisk kardemomme og ristet kokos. Og har en glasur som er litt utenom det vanlige.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Hjemmelaget tomatsuppe blir ekstra smaksrik med morrpølse
I dag kan du selv lage tomatsuppen fra bunnen av. Med hermetiske tomater som basis, samt litt god bacon og morrpølse, blir midtukemiddagen en fest.
Les hele sakenLa deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin
Påske er skiturer, kos i hytteveggen - og appelsiner. Men appelsiner kan brukes til mye mer enn det. Her får du et knippe oppskrifter med nettopp appelsin.
Les hele sakenPåskens beste lammeoppskrifter
Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.
Les hele sakenDenne dype konsentrasjonen ga pallplass i Bocuse d'Or Europe for Håvard Werkland
Håvard Werkland var strålende fornøyd med bronse i Bocuse d'Or Europe 2024. Nå starter forberedelsene til verdensfinalen i Lyon.
Les hele sakenUtforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele sakenSelv om du har dårlig tid, kan du likevel lage en pizza fra bunnen
Det vil si du lager den fra en ferdig bunn som i dette tilfellet er noe så enkelt som en pakke tortilla.
Les hele sakenHer finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenLær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
By på en skikkelig påskefrokost
Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.
Les hele sakenPrøv denne spennende sicilianske sausen til grillmaten
Hvis du er lei av barbequesauser og annet tradisjonelt tilbehør til grillmaten, skal du prøve denne sausen fra Sicilia som passer utmerket til grillmat. Selvsagt med følge av viner fra samme sted.
Les hele sakenVårens filmsnakkis for matglade er Pot au feu - her er historien bak og slik lager du rettene hjemme
Den franske klassikeren pot-au-feu blir til et kommende festmåltid i filmen med samme navn som velter seg i referanser til klassisk fransk kjøkken og viner.
Les hele sakenTil Amsterdam i påsken? Sjekk ut restaurant SAAM for forbilledlige måltider
SAAM er et forbilde for ikke bare andre restauranter, men også for enhver bedrift når det kommer til å ha en helhetlig filosofi som strekker seg langt utenfor dens fire vegger.
Les hele sakenI dag er det selveste vaffeldagen. Server dem til frokost, lunsj, middag og dessert. Her har du oppskriftene
Vafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.
Les hele sakenSkal du til København i påsken: gå for sushi i toppklasse
Mads Battefeld på Sushi Anaba løfter kvaliteten på sushien som serveres i København. Han vil heller dø av sult enn å spise den som kommer fra kjølediskene, og er også kritisk til sushikjedenes håndtering av råvarene, ikke minst risen.
Les hele sakenFiskekaker kan være skikkelig luksuriøse, som disse med torsk og løyrom
Litt løyrom i fiskefarsen gjør underverker med en allerede fantastisk råvare, altså torsken. Perfekt som forrett, smårett eller middag.
Les hele sakenSå smaksrik kylling kan du lage på selv det enkleste hyttekjøkken
Rotgrønnsakene gir mye sødme til denne kyllingretten som balanseres av sitron og hvitvin. Urtene bringer inn enda et element som ber om en saftig vin med god sødme og bløte tanniner.
Les hele sakenI denne påskeinspirerte mimosa-oppskriften har vi lurt inn en overraskende ingrediens
Egentlig ikke så overraskende, siden vi snakker om påske - og alt som er gult.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Her finner du alt du trenger for en vellykket påske - hjemme eller på hytta
I den største påskemenyen på nettet finner du både oppskrifter, tips til innkjøp av mat og drikke samt til andre påskeforberedelser.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Gjør påskehandelen nå: Lagringsdyktig knallkjøp fra Rioja på et pol nær deg
Du finner denne klassikeren på de 60+ største polutsalgene.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Påskepåfyll for barskap og after-ski samt produkter som skriver historie
Det er i hvert fall litt av hva de i alt 80 testede nyhetene innen øl, sider og brennevin dekker.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Atlungstad byr på industri- og kulturhistorie i hver dråpe
Rett utenfor Hamar ligger Norges eldste brenneri som fortsatt er i drift. Atlungstad brenneri er i dag også et industrielt kulturminne, hvor Atlungstad Håndverksdestilleri står for akevittlagingen.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Fantastisk godt kjøp i basis fra Rhône
Den var et av de beste kjøpene da den kom inn i basisutvalget i januar, og med 2022-årgangen har den fått ytterligere et løft.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Calvados er Normandies gylne juvel
Calvados hviler på balansen mellom fruktigheten fra råvarene og eikefatene som brukes til modningen. Vellaget calvados er en av de mest interessante og mangfoldige fruktdestillatene som finnes.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Gjør som Bocuse-kokkene, lag noe virkelig godt med tørrfisk
Tørrfisk er ingrediens i Bocuse d'Or Europe som finner sted i Trondheim kommende uke. Med denne italienske vrien kan du trene på hjemmebane.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
By på en helnorsk middag denne helgen
Når det beste fra norsk natur møter det beste fra norske hager, må det bare bli godt.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Skal du feire St. Patrick's Day på søndag, kan du mikse deg denne drinken
I forbindelse med at det er St. Patrick's Day kommende søndag gir vi deg her en grønn drink, inspirert av denne irske tradisjonen.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Disse fire boksvinene er best innen hver sin stil blant 263 testet
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Oreokake sier ingen nei til
Oreo-kjeksene er manges favoritt, og når de retolkes som kake blir smaken enda bedre. Denne oppskriften må du prøve.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Blant marsnyhetene i taxfree er det noen godbiter fra Libanon du bør konse om
De holder nemlig veldig høy kvalitet samtidig som de gir veldig god valuta for pengene, også sammenlignet med polprisen.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Snart 10 år gammel grand-cru-lik Chassagne i toppform
For deg som ikke har vinkjeller, byr denne vinen på en unik mulighet til å smake moden (men fortsatt lagringsdyktig) burgundchardonnay i toppsjiktet.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
En mettende lun middagssalat som strutter av sunnhet og gode smaker
Det er hva halloumi, grønnkål og quinoa får til sammen. Veldig enkelt og veldig godt. Ingen vil savne kjøtt med dette på middagsbordet.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
Feir våren med denne lekre lyse rødvinen i glasset
Bare flaskens utseende gir ekstra energi.
Les hele saken