Blåskjell med tomat og vårløk på grillen
Foto: Synøve Dreyer

Blåskjell med tomat og vårløk på grillen

Selvfølgelig kan du grille blåskjell. Legg dem på grillen i folie, tilsett masse hakket vårløk og tomater i biter. Bruk også deilige friske krydderurter.

Fremgangsmåte

Skjær tomater i terninger og vårløk i skiver. Knus hvitløken og finhakk kruspersille og dill.

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Ha alle ingrediensene på et stort ark dobbel aluminiumsfolie (tykk variant).

Brett godt sammen slik at pakken blir tett og legg den på en god varm grill - gjerne under lokk. Grill i 4-6 minutter til skjellene har åpnet seg.

Server grillede blåskjell med ferskt godt brød til

Lag noen av disse deilige rettene med blåskjell

Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen eller Blåskjelltelefonen 820 33 333

Denne retten kan du selvfølgelig også lage i en tykkbunnet gryte på komfyren hjemme.

Alt om den deilige grillmaten finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen