Blåskjell på fiskekonens vis
Foto: Alf Börjesson

Blåskjell på fiskekonens vis

Blåskjell er en luksus alle har råd til. En stor bolle rykende varme skjell smaker alltid deilig. Og så er det veldig lett å lage.

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene godt i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.

Kontroller at alle skjellene er lukket. Knips på de skjellene som er åpne, dersom de ikke lukker seg er de døde og skal kastes.

Finhakk selleri, løk og purre og stek dette i en stor kjele i litt smør til løken er blank.

Legg i blåskjellene og ha i vinen og fløten. Legg på lokk og sett over sterk varme.

Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.

Rør inn dine favoritturter og server blåskjellene rykende varme rett fra gryten med godt brød eller pommes frites ved siden av.

Se alle de andre gode oppskriftene med blåskjell 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen