Blomkålsuppe med krydderbakte poteter og kyllingfilét

Blomkålsuppe med krydderbakte poteter og kyllingfilét

Blomkålsuppe er deilig. Enda blir den med krydderbakte poteter og selvfølgelig kyllingfilet.

Fremgangsmåte

Rens vekk det grønne på blomkålen, kutt av bukettene og legg disse til side. Hakk stilken og det grønne grovt, stek det lett uten at det tar farge sammen med løken i smøret.

Tilsett hvetemelet, ha så i all vesken, kok opp og smak til med salt og pepper. La det hele koke i 30 min og sil det deretter. Kok deretter suppen inn til ca. halvparten.

Bukettene kokes samtidig i 3 min i godt saltet vann, og Tilsettes suppen rett før servering. Serveres med kuttet gressløk. 

Krydderbakte poteter
Del opp potetene i båter.  Pensle båtene med olje.  Bland krydder og løk og fordel dette over potetbåtene. Bak potetbåtene i ovn på 200 g i ca 20 - 30 minutter eller til potetene er møre.
 
Kyllingfilét
Tørk filetene med papir. Stekes i varm stekepanne 2-3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La hvile i 10 min på et lunt sted, før de kuttes i skiver og anrettes på toppen av potene.
 

Blomkålsuppen helles i dype skåler, legg i potetene og anrett kyllingskivene på toppen. Dryss over kuttet gressløk.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet 

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av BAMA

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen