Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Ha røkt ishavsrøye i blomkålsuppen og du får en smaksopplevelse av de sjeldne. Ishavsøya skal du selv røyke i ovnen. Ingen heksekunst, bare følg oppskriften.

Fremgangsmåte

Filetene deles i 10 porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.

Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.

Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.
 
 
Blomkålsuppe:
1 ss smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.
Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre. Kjør dette til en jevn purè, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.
 
Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.
 
Purre:
Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann. Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør. Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.
 
Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.
 
 
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen